Η πανδημία διευρύνει το χάσμα πλουσίων και φτωχών

Deutsche Welle

Η πανδημία διευρύνει το χάσμα πλουσίων και φτωχών, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Η κρίση του κορωνοϊού επανέφερε το φόβο στη γερμανική κοινωνία. Μας στέρησε την ανεμελιά. Ακόμα και σε εκείνους που δεν είχαν ποτέ να παλέψουν με ασθένεια, μοναξιά, και οικονομικές δυσκολίες», σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Το χάσμα» και παρατηρεί: «Η κρίση αυτή κάθε άλλο παρά εξισώνει.

Αντίθετα εντείνει τα οικονομικά προβλήματα κυρίως των ασθενέστερων. Η ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών θα συνεχίσει να ανοίγει αν δεν παρέμβει άμεσα το γερμανικό δημόσιο. Ο λόγος για άτομα με καθαρό εισόδημα 1.000 ευρώ και οικογένειες με περισσότερα κεφάλια από δωμάτια. Από που να εξοικονομήσουν χρήματα οι άνθρωποι αυτοί; Οι οικονομικές ανισότητες εντείνουν το κοινωνικό χάσμα. Έρευνα του πολιτικού ιδρυματος Χανς-Μπέκλερ που πρόσκειται στους γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες, δείχνει ότι άνθρωποι που απειλούνται από τη κρίση, είναι δυσαρεστημένοι από τη κυβέρνηση και πιο επιρρεπείς σε θεωρίες συνωμοσίας.

Για το λόγο αυτό η πολιτική ηγεσία θα έπρεπε να στηρίξει οικονομικά πρωτίστως  τα χαμηλότερα εισοδήματα, που δεν μπορούν να επιβιώσουν αν δεν δανειστούν».