Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοίνωσε τη δημιουργία της GNO TV, μιας νέας διαδικτυακής τηλεόρασης που θα προβάλλει παραστάσεις όπερας και μπαλέτου. Η πρεμιέρα του καναλιού είναι προγραμματισμένη για τις 25 Νοεμβρίου με την προβολή της Μαντάμα Μπαττερφλάι και τη διεθνώς καταξιωμένη υψίφωνο Ερμονέλα Γιάχο στον ρόλο του τίτλου.

Η Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι ήταν η πρώτη όπερα που ανέβασε η ΕΛΣ στην ιστορία της –το 1940– και είναι η πρώτη όπερα που θα εγκαινιάσει την GNO TV, τη νέα ψηφιακή σκηνή της ΕΛΣ. Από τις 25 Νοεμβρίου 2020 θα είναι διαθέσιμη μέσω του nationalopera.gr/GNOTV στο κοινό εντός και εκτός Ελλάδος με εισιτήριο 10 ευρώ.

Η μαγνητοσκόπηση της παραγωγής έγινε με οκτακάμερο σύστημα τελευταίας τεχνολογίας και ειδική κινηματογραφική σκηνοθεσία, προκειμένου να προσφέρει μια υψηλή εμπειρία θέασης και ακρόασης στον θεατή. Η παράσταση θα παρουσιαστεί με δυνατότητα επιλογής υποτίτλων σε ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

Ο Λουκάς Καρυτινός υπογράφει τη μουσική διεύθυνση και ο Ούγκο ντε Άνα τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια. Στον ρόλο του τίτλου η σπαρακτική Ερμονέλα Γιάχο και μαζί της στους βασικούς ρόλους οι Τζανλούκα Τερρανόβα, Διονύσης Σούρμπης, Χρυσάνθη Σπιτάδη κ.ά. Συμμετέχουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ. Τον σχεδιασμό προβολών υπογράφει ο Σέρτζιο Μετάλλι – Ideogamma SRL, τους φωτισμούς ο Βαλέριο Αλφιέρι, και τη διεύθυνση χορωδίας ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης σημειώνει: «Η δημιουργία της GNO TV, της νέας διαδικτυακής τηλεόρασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ανοίγει την αυλαία μιας νέας εποχής για τον οργανισμό μας. Οι δύσκολες συνθήκες των τελευταίων μηνών μάς έδωσαν την ώθηση να ανεβάσουμε τις ταχύτητές μας και να φέρουμε το μέλλον λίγο πιο κοντά μας. Με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έχουμε τη χαρά να παρουσιάζουμε μια νέα πλατφόρμα παρουσίασης του έργου μας –μια νέα ψηφιακή σκηνή–, που θα κάνει το καλλιτεχνικό μας έργο προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο.

Facebook Comments