O Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει απόψε (22:00) τον Αντρέι Ρούμπλεφ  στο Nitto ATP Finals 2020.

Και οι δύο  τους έχασαν τους πρώτους αγώνες τους στο The O2 και θα  διεκδικήσουν απόψε να σηκωθούν και να αποκτήσουν το δικαίωμα για τη συνέχεια που επιθυμούν.

Η απώλεια των δύο πρώτων αγώνων στους τελικούς του Nitto ATP δεν είναι το τελευταίο καρφί  στις ελπίδες ενός παίκτη, αλλά είναι  σίγουρα ένα δυσοίωνο σημάδι.

Η τελευταία φορά που ένας παίκτης προχώρησε μετά την απώλεια των δύο πρώτων αγώνων του ήταν το 2006, όταν ο Αργεντινός Ντέιβιντ Ναλμπαντιάν τα κατάφερε.

Από τότε, μόνο ένας παίκτης – ο Κέι νισικόρι, το 2016 – προχώρησε με ένα ρεκόρ 1-2. Ο Νισικόρι δεν έχασε τους δύο πρώτους αγώνες του, μόνο τον πρώτο και τον τρίτο του αγώνα, και τους δύο σε τρία σετ.

Μάλιστα η ιστοσελίδα atptour.com , παρομοίωσε τον αγώνα για  τον Στέφανο Τσιτσιπά «με τη Μάχη του Μαραθώνα, το 490 π.Χ., όταν οι  Έλληνες νίκησαν τους Πέρσες», ενώ για τον Ρούμπλεφ, «έναν περήφανο Ρώσο»,  ανέφερε ότι «μια νίκη θα μπορούσε να είναι σαν τη Μάχη του Στάλινγκραντ, όταν ο ρωσικός στρατός νίκησε τους Γερμανούς, γυρίζοντας την  ροή του  2ου Παγκόσμιου Πολέμο.

Το αποτέλεσμα του αγώνα δεν θα αλλάξει την παγκόσμια ιστορία, αλλά θα είναι καθοριστικό στον καθορισμό ποιος προχωρά από το Group London 2020.

Οι δύο τους έχουν παίξει τέσσερις αγώνες ATP, με καθένα  να κερδίζει έναν αγώνα σε ένα σκληρό γήπεδο και έναν σε χώμα.

Ο Ρούμπλεφ έχει 40-9 την χρονιά, με 11 από αυτές τις νίκες να έρχονται στα τρία μεγάλα τουρνουά της σεζόν.

Ο Τσιτσιπάς είναι 28-13 και είναι φυσικά ο παίκτης που καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Λονδίνο.

Ο Ρούμπλεφ, που έχει πέντε κορυφαίους τίτλους φέτος, κάνει την πρώτη του εμφάνιση  στο τουρνουά, έχασε μάλλον εύκολα από το Ναδάλ, στα τρία σετ ηττήθηκε από τον Τιμ ο Τσιτσιπάς. Ο Ρώσος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ήταν «λίγο νευρικός» στον αγώνα, και τόνισε ότι θα πρέπει να αγωνιστεί πολύ καλύτερα για να έχει την ευκαιρία να νικήσει τον  Έλληνα πρωταθλητή. Εάν οι προηγούμενες συναντήσεις τους αποτελούν ένδειξη, τότε ίσως θα πρέπει να ετοιμαστούμε για ακόμη και έναν μαραθώνιο.

«Ο  Αντρέι είναι ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους και σίγουρα ήταν σε καλή πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, παίζοντας πολλούς τελικούς και έχοντας πολλούς τίτλους στην τσέπη του», δήλωσε  χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς.

Facebook Comments