Για «κακόγουστη φάρσα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την εισαγγελική παρέμβαση για Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη που κατηγορούνται πως διέγειραν σε ανυπακοή αλλά και πως παραβίασαν τα μέτρα για τον κορονοϊό παίρνοντας μέρος στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Μόνο ως κακόγουστη φάρσα θα μπορούσαμε να εκλάβουμε την προκαταρκτική έρευνα που αφορά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η σοβαρότητα της κατάστασης όμως δεν επιτρέπει γέλια. Η κυβέρνηση με την αυταρχική της στάση έχει ανοίξει τον δρόμο σε περιφερόμενους ακροδεξιούς να μηνύουν τους πολιτικούς αρχηγούς τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί προσοχή από όλους μας, και από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης για να μην διολισθήσουμε σε πρακτικές που ακυρώνουν το δημοκρατικό και φιλελεύθερο χαρακτήρα του πολιτεύματος».

Την τιμητική του έχει και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, που ο μεν ΣΥΡΙΖΑ τον αναφέρει ως «περιφερόμενο ακροδεξιό» και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδα ως «γνωστό ακροδεξιό στοιχείο».

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η παρέμβαση Εισαγγελέα για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με την παρουσία πολιτικών αρχηγών στους συμβολικούς εορτασμούς για το Πολυτεχνείο -μετά την αστυνομική βία και καταστολή που ζήσαμε- είναι η επόμενη πράξη στο κρεσέντο του κυβερνητικού αυταρχισμού και των απαράδεκτων απαγορεύσεων.

Μάλιστα, η παρέμβαση αυτή ήρθε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από καταγγελία γνωστών ακροδεξιών στοιχείων, ενώ η έρευνα θα γίνει απ’ την Κρατική Ασφάλεια.

Η κυβέρνηση είναι για μια ακόμα φορά βαρύτατα εκτεθειμένη. Θα πρέπει να γνωρίζει όμως ότι καμιά εισαγγελική παρέμβαση και καμιά απαγόρευση δεν πρόκειται να «βάλει στο γύψο» τη λαϊκή διεκδίκηση και τους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Facebook Comments