Τσίπρας: ’Οι παρεμβάσεις που κάνετε είναι μόνο για το θεαθήναι’

MarketNews

Τσίπρας:

Παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, αυτή την ώρα στη Βουλή όπου εισάγεται και ψηφίζεται μέχρι το βράδυ στην ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων "Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων".

Στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρθηκε χωρίς να τον κατονομάσει στον Αδωνι Γεωργιάδη ότι πανηγυρίζει για τους λιγότερους νεκρούς σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ έστρεψε τα βέλη του και εναντίον του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, που με μια παρεξηγήσιμη διατύπωση είπε ότι ακόμα και αν είχαμε περισσότερες κλίνες ΜΕΘ, θα θρηνούσαμε περισσότερους νεκρούς. Κατηγόρησε ακόμα τον πρωθυπουργό ότι ανακοίνωσε την μονιμοποίηση των γιατρών στις ΜΕΘ, ανακοίνωση που είχε κάνει και στο παρελθόν όμως.

«Δεν σας ζητάμε να γίνετε Μεσσίας και Μωυσής, ούτε Άη Γιώργης. Δεν σας ζήτησε να σκοτώσετε τον ιό. Το ελάχιστο που σας ζητάμε έιναι να μην σκοτώνετε την κοινή λογική» είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δηλώσει αν καλύπτει και συμμερίζετε δηλώσεις υπουργών του όπως των κ.κ. Γεραπετρίτη και Γεωργιάδη.

«Μην λειτουργείτε σαν να απευθύνεστε σε κρετίνους. Να μην βγταίνουν οι υπουργοί σας στα τηλεοπτικά παράθυρα και να μας λένε ότι πανηγυρίζουν. Αντί να μας λένε ότι είναι θλιμμένοι, λένε  ότι πανηγυρίζουνε επειδή υπάρχουν άλλες χώρες που πεθαίνουν περισσότεροι.

Ο πιο κοντινός σας υπουργός ο κ. Γεραπετρίτης βγήκε και είπε ότι αν έχουμε περισσότερες ΜΕΘ θα υπάρχουν περισσότεροι νεκροί».

«Ενσυναίσθηση χρειάζεται και όχι πλήρη απώλεια συναισθηματικής νοημοσύνης. Τι συμπεριφορά είναι αυτή; Θα δώσετε μια εξήγηση; Συμμερίζεστε αυτές τις δηλώσεις των υπουργών σας;» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.