Τι απαντά η Ε. Αυλωνίτου στα περί συλλήψεώς της - ’Με τον κ. Φουρθιώτη η συνέχεια στα δικαστήρια’

MarketNews

Τι απαντά η Ε. Αυλωνίτου στα περί συλλήψεώς της -

Δελτίο τύπο εξέδωσε, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου απαντώντας στα περί σύλληψής της μετά τη μήνυση που υπέβαλε εις βάρος της ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης.

Η απάντηση της Ε. Αυλωνίτου για τα περί συλλήψεώς της:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την αναρτημένη "είδηση" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί δήθεν σύλληψης μου μετά από μήνυση, που υπέβαλε εναντίον μου ο κ.Φουρθιώτης σας γνωρίζω τα εξής:

1.  Όταν ενημερώθηκα από το ΑΤ Χαλανδρίου ότι κατετέθη μήνυση εναντίον μου από τον κ. Φουρθιώτη μετέβην αυτοβούλως στο ΑΤ Χαλανδρίου, με το αυτοκίνητό μου, χωρίς καμία συνοδεία αστυνομικού ή δικηγόρου  για να παραλάβω τη μήνυση.

Παρέλαβα τη μήνυση και γύρισα σπίτι μου χωρίς κανένας να με ενοχλήσει τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρησή μου από το ΑΤ Χαλανδρίου.

2. Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου εφόσον συνεχιστεί η μετάδοση ψευδών ειδήσεων για το συγκεκριμένο θέμα.

3. Με τον κ. Φουρθιώτη η συνέχεια στα δικαστήρια.

Ελένη Αυλωνίτου
πρ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Β’ Αθηνών
μέλος της ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
Περιοχή συνημμένων

Νωρίτερα:

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, συνελήφθη μετά από μήνυση για συκοφαντική εξύβριση του Μένιου Φουρθιώτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ελένη Αυλωνίτου εμφανίστηκε στον σταθμό «Epsilon» για να συμμετάσχει στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη, με θέμα την πανδημία του κορωνοϊού, μαζί  με τον βουλευτή της Ν.Δ Κωνσταντίνο Καραγκούνη και τον εκπρόσωπο του Κοινοβουλευτικού Έργου  του ΚΙΝΑΛ, Σπύρο Καρανικόλα.

Αν και όλα ξεκίνησαν χωρίς εντάσεις, τα καρφιά του Μένιου Φουρθιώτη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξόργισαν την κ. Αυλωνίτου που άρχισε να φωνάζει: «Τα λέτε αυτά επειδή τα παίρνετε από την Ν.Δ., τον Μητσοτάκη και τον Πέτσα».

Η κατηγορία είχε να κάνει με την ενίσχυση των ΜΜΕ από το υπουργείο του Στέλιου Πέτσα, και αυτό ήταν κόκκινο πανί για τον Μένιο Φουρθιώτη, που κατηγορήθηκε ότι εισέπραξε μεγάλο ποσό, για να αποδειχθεί τελικά ότι δεν ήταν στη γνωστή λίστα. Ο καυγάς συνεχίστηκε με τον παρουσιαστή να τα βάζει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με τον Παύλο Πολάκη, και την Ελένη Αυλωνίτου να επιμένει για τη λίστα Πέτσα.

Ο επίμαχος διάλογος

Αυλωνίτου: Πόσα λεφτά πήρατε; συνέχισε. Πήρατε 2 εκ ευρώ, τόσα μοιράστηκαν στα κανάλια και τον Τύπο και δεν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει μόνιμους γιατρούς;

Φουρθιώτης: Θα μας πείτε εσείς τι έκανε ο κ. Πολάκης όλα τα χρόνια;

Αυλωνίτου: Πόσες χιλιάδες ευρώ πήρατε για να λέτε αυτά που λέτε; Πόσα πήρατε από τον Πέτσα και τον Μητσοτάκη;

Παρά την απαίτηση από τον Μένιο Φουρθιώτη να ανακαλέσει, η κ.Αυλωνίτου αρνήθηκε και η εκπομπή σύντομα πήρε τέλος.

Την επόμενη ημέρα, ο Μένιος Φουρθιώτης κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον της Ελένης Αυλωνίτου στο Α.Τ. Χαλανδρίου. Η πρώην βουλευτής- που δεν έχει πλέον ασυλία- συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα έξω από το σπίτι της. Αλλά με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλα Ορνεράκη, αφέθηκε μετά ελεύθερη.