Κατρούγκαλος: Κυρώσεις το Δεκέμβριο ως απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα

MarketNews

Κατρούγκαλος: Κυρώσεις το Δεκέμβριο ως απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας και οι πιθανοί ελιγμοί της ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής του Δεκεμβρίου με μια αποφασιστική στάση της Ελλάδας, που θα θέσει ξανά το ζήτημα ουσιαστικών κυρώσεων στο Συμβούλιο, επισήμανε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ενημέρωση που είχε από τον Νίκο Δένδια για τις τελευταίες εξελίξεις.

«Όμως μέχρι τότε θα πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να μας πει αν έχει "κόκκινες γραμμές", να θεωρεί για παράδειγμα "κόκκινη γραμμή" την αποστολή ενός γεωτρύπανου, την παράνομη δραστηριότητα δυτικά του 28ου μεσημβρινού. Γιατί μέχρι στιγμής η έλλειψη πυξίδας στην εξωτερική πολιτική και η έλλειψη σαφών "κόκκινων γραμμών" αποθρασύνει  την τουρκική προκλητικότητα, υποστήριξε, σημειώνοντας πως η τελευταία παράνομη Navtex της Τουρκίας θέτει ζήτημα παράνομης δραστηριότητας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 5,8 μίλια.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε πως η αναβάθμιση της σχέσης της χώρας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι θετική εξέλιξη, εφόσον ενταχθεί στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης φιλειρηνικής  εξωτερικής πολιτικής. «Εμείς είχαμε άλλωστε προτείνει την τριμερή συνεργασία με τα Αραβικά Εμιράτα και την Κύπρο στο τελευταίο μου ταξίδι στη χώρα αυτή τον Ιούνιο του 2019» είπε.