Σκληρή επίθεση κατά του Γιώργου Μπαμπινιώτη εξαπέλυσε η Αφροδίτη Μάνου, με αφορμή τοποθετήσεις του γλωσσολόγου για τη συνήθεια της χρησιμοποίησης από τους Έλληνες πολίτες των take away του click away και του delivery στην καθημερινότητα, αντί των ελληνικών ορισμών.

Η κ. Μάνου χαρακτηρίζει τον κ. Μπαμπινιώτη, ως έναν “απολύτως ακατάλληλο, ατάλαντο και άμουσο γλωσσολόγο που κατέστρεψε την πιο όμορφη γλώσσα του κόσμου” χρεώνοντάς του ταυτόχρονα μια σειρά από αλλαγές στην ελληνική γλώσσα.

“O κ. Μπαμπινιώτης δεν κατάργησε το ωμέγα απ τα ελληνικά; Δεν κατάργησε το πολυτονικό; Δεν μετάλλαξε τη γλώσσα μας, έτσι που να μην τη μαθαίνει κανείς; Δεν την άφησε ανοχύρωτη σε κάθε επέμβαση και παραμόρφωση; Τώρα παραπονιέται για το Take away;”, έγραψε στην ανάρτησή της η κ. Μάνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απαντώντας σε σχόλιο κάτω από την ανάρτησή της, όπου ο συντάκτης του χαρακτηρίζει υπερτιμημένο τον Γιώργο Μπαμπινιώτη η Αφροδίτη Μάνου γράφει τα εξής:

“Δεν είναι υπερτιμημένος. Ήταν ένας απολύτως ακατάλληλος, ατάλαντος και άμουσος γλωσσολόγος, που κατέστρεψε την πιο όμορφη γλώσσα του κόσμου. “ΑσχολΟΥΤΑΝ, βρΟμιά, του άνθρωπου, του πανεπιστήμιου”.

Αφροδίτη Μάνου

Facebook Comments