Ν/σ μόνο για πανδημία ζήτησε ο Φάμελλος - Χατζηδάκης: «Είστε ο Πινόκιο της υφηλίου»

MarketNews

Ν/σ μόνο για πανδημία ζήτησε ο Φάμελλος - Χατζηδάκης: «Είστε ο Πινόκιο της υφηλίου», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ένταση στη Βουλή κατά τη συζήτηση του χωροταξικού νομοσχεδίου προκάλεσε το αίτημα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου να ζητήσει πάγωμα κάθε νομοθετικής διαδικασίας, η οποία δεν έχει σχέση με την πανδημία και τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη να του απαντά χαρακτηρίζοντάς τον ως τον "Πινόκιο της πολιτικής".

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί πλήρως με την τακτική της κυβέρνησης να εκμεταλλεύεται τη πανδημία και ενώ ο κόσμος υποφέρει και οι γιατροί δίνουν τη μάχη και πρέπει να τους στηρίξουμε και να τους χειροκροτήσουμε πραγματικά, να περνάνε νομοσχέδια που είναι άσχετα με τη πανδημία και να αφήνουμε πίσω πράγματα που η κοινωνία μας έχει ανάγκη. 

«Ούτε η Βουλή ουτε η Δημοκρατία θα μπει σε καραντίνα όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτείτε» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι το σύνολο των κομμάτων έχουν ομόφωνα συμφωνήσει για την νομοθετική λειτουργία του κοινοβουλίου.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν τον λόγο έλαβε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος εμφανώς ενοχλημένος από την αναφορά του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε προσωπικά σε αυτόν λέγοντας: «Έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι συνάδελφοι διαφωνούν με τα κόμματά τους και πρέπει αυτή τη διαφωνία να την λύσουν εσωκομματικά. Στην Διάσκεψη των Προέδρων ομόφωνα επελέγη μια διαδικασία και έχει συμφωνηθεί για το νομοσχέδιο που συζητάμε διπλάσιος αριθμός ομιλητών. Αν δεν συνεννοείστε με τα κόμματά σας αυτό δεν είναι πρόβλημα δικό μας αλλά δικό σας. Συντονιστείτε καλύτερα. Ακόμα μια φορά επισημαίνετε ότι η Βουλή θα πρέπει να μην ασχολείται με άλλα θέματα πλην κορωνοϊού. Πού αλλού γίνεται αυτό; Γνωρίζεται άλλη χώρα που να το κάνει για να το μελετήσουμε. Το νομοσχέδιο είναι παρέμβαση που έχει αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Τι προτείνετε; Να κρατήσουμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αν και έχουμε εκλεγεί για άλλο πρόγραμμα; Να κρατήσουμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με αυτά τα καταπληκτικά αποτελέσματα; Υποστηρίζετε σοβαρά ότι το νομοσχέδιο περνά εν κρυπτώ; Σοβαρά; Το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε τον Ιούλιο, τέθηκε σε διαβούλευση από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα. Τέσσερις μήνες. Είναι εν κρυπτώ αυτή η διαδικασία; Απορία ψάλτου βηξ και η αποχώρηση από το κοινοβούλιο είναι όχημα αποφυγής της αμηχανίας. Ακούστε είτε εντός είτε εκτός του κοινοβουλίου το ίδιο αναξιόπιστοι θα είστε. Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας εσείς συνεχίστε την ακατάληπτη συμπεριφορά» . Εν συνεχεία μάλιστα ο κ. Χατζηδάκης απάντησε στους προσωπικούς χαρακτηρισμούς του κ. Φάμελλου: «Τον ευχαριστώ για τις κατηγορίες του. Είναι παράσημο όταν χρησιμοποιεί την λέξη ψεύτης. Ποιος; Ο εκπρόσωπος κόμματος που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στα ψέματα. Είστε ο Πινόκιο όλης της υφηλίου. Αιδώς Αργείοι» είπε.