Προς παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

ΣΚΑΪ

Προς παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι απέχουμε ακόμα από την άρση του lockdown, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί πριν από τις 14 Δεκεμβρίου. Η μοναδική εξαίρεση σε αυτό ίσως είναι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία τα οποία ενδέχεται ν’ ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ενιαίο άνοιγμα της χώρας και όχι άνοιγμα «διαφορετικών ταχυτήτων». Βέβαια τις οριστικές αποφάσεις θα τις καθορίσουν δύο παράγοντες: ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τέλος της επομένης εβδομάδας όταν και αναμένεται να υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα, καθώς αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται.

Την παράταση του lockdown μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου είχε ανακοινώσει την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.