Απάντηση στις αιχμές του Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα της καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού δίνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κάνει λόγο για «μια ακόμη αυτογελοιοποίηση για τον κ. Τσίπρα», υποστηρίζοντας ότι «”ανακάλυψε” την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και βαφτίζει “αποκάλυψη”, μια σύμβαση η οποία έχει υπογραφεί και έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια εδώ και έξι μήνες και στην πλατφόρμα της Commission για δημόσιες συμβάσεις. Και έχει αναλυθεί δημοσίως από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ήδη από την Δευτέρα, ότι η σύμβαση αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των συμβάντων των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ, των ΚΟΜΥ. Ένα υποσύστημα δηλαδή που καταλήγει, όπως και όλοι οι δειγματολήπτες στη χώρα μας, στο ένα και μοναδικό Μητρώο Ασθενών Covid-19».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ο πρέοδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «συνεχίζει την αθλιότητα της συνωμοσιολογίας και της διασποράς ψευδών ειδήσεων για δήθεν “μαγείρεμα” στοιχείων, ενώ από την Κυριακή, που έγινε το πρώτο δημοσίευμα, κορυφαία μέλη της Επιτροπής των ειδικών σε δημόσιες δηλώσεις τους διέψευσαν κατηγορηματικά τα μυθεύματα περί διπλών βιβλίων. Χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι “έγραψαν για διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ λες και θα κλέψει κάποιος την εφορία. Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει”. Ενώ ο κ. Σύψας είπε ότι “εάν είχα υποψιαστεί εγώ προσωπικά σαν επιστήμονας, αλλά και όλα τα μέλη της επιτροπής, ότι γίνεται οποιοδήποτε είδος κακής χρήσης των δεδομένων του ΕΟΔΥ, οποιοδήποτε «μαγείρεμα» δηλαδή, θα είχα παραιτηθεί πρώτος και θα είχα καταγγείλει τα πάντα”».

Facebook Comments