Τι κρατάει τον Μητσοτάκη πίσω

MarketNews

Τι κρατάει τον Μητσοτάκη πίσω, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν ξεκάθαρη από προχθές: καμία χαλάρωση των περιορισμών, συνεχίζουμε ως έχουμε ως τις 14/12 και βλέπουμε, για το αν μπορεί να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο και μόνο ενόψει των εορτών. Και από το 2021 βλέπουμε…γενικώς.

Τι είναι αυτό που κρατάει τον κ. Μητσοτάκη πίσω όμως; Δύο Τινά. Αφενός, οι αριθμοί δεν πέφτουν με την ταχύτητα που είχε προβλεφθεί στις αρχές Νοεμβρίου, καθώς η διασπορά στην κοινότητα φαίνεται πως ήταν εξαιρετικά μεγάλη, ενώ και τα μέτρα δεν τηρήθηκαν με ευλαβική προσοχή. Και, βεβαίως, ο φόβος του τρίτου κύματος. Ένα απρόσεκτο άνοιγμα, μπορεί να ακυρώσει ότι έγινε με την κοπιώδη προσπάθεια πολλών εβδομάδων και να βρεθεί, έτσι, η χώρα μας αντιμέτωπη με μια νέα θύελλα τον Ιανουάριο, πάνω που θα ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί, αλλά δεν θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. 

Κάπως έτσι, πηγαίνουμε με βήμα σημειωτόν, σε μια προσπάθεια να μην ακολουθήσει ο…όλεθρος. Αυτό κουράζει, τόσο την κυβέρνηση, όσο και τους πολίτες. Ομολογουμένως, όμως, η άλλη εναλλακτική είναι χειρότερη και, στο τέλος της ημέρας, κανείς δεν έχει βγει να προτείνει κάτι διαφορετικό για το από εδώ και πέρα. 

Προχωράμε, συνεπώς, με το βλέμμα στις 14 και βλέπουμε. Κανείς δεν μπορεί να μιλά με βεβαιότητες. Ούτε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κοινοποιήσει στον πρωινό καφέ του τις αποφάσεις του. Προφανώς, γιατί δεν τις έχει λάβει. 

 

Ο εξ απορρήτων