Σε υψηλό 5,5 ετών ο Nikkei

MarketNews

Σε υψηλό 5,5 ετών ο Nikkei, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Τα νέα ρεκόρ που σημείωσαν την Παρασκευή ο Dow και ο S&P στην αμερικανική αγορά αποτέλεσαν εφαλτήριο κερδών για τις ασιατικές αγορές, με το ιαπωνέζικο χρηματιστήριο να κλείνει σε υψηλά 5 1/2 ετών.

Ειδικότερα, ο Nikkei ανέβηκε κατά 1,55%, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Δεκεμβρίου του 2007. Ο ευρύτερος Topix ολοκλήρωσε με κέρδη 1,3%.

Στην Ν. Κορέα, ο Kopsi υποχώρησε κατά 0,08%, με την νέα δοκιμή πυραύλου στην οποία προχώρησε η Β. Κορέα να επαναφέρει την ένταση στην Κορεατική χερσόνησο.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ανέβηκε κατά 0,58%.

Ο συνθετικός δείκτης της Σανγκάης ενισχύθηκε κατά 0,6% ενώ ο Hang Seng κέρδισε 1,59%.

Στα μάρκο της ημέρας η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναβάθμισε την αξιολόγηση της οικονομίας της χώρας το Μάιο, για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες, κάτι που υποδεικνύει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης επιταχύνονται.

Σύμφωνα με μηνιαία οικονομική έκθεση της Κυβέρνησης, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, η οικονομία ανακάμπτει σταδιακά. Τον περασμένο μήνα η Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι η οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης, αλλά εξακολουθεί να παρουσιάζει αδυναμίες. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ιαπωνίας επεκτάθηκε την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, καθώς τα κέρδη από τις καταναλωτικές δαπάνες και η ανάκαμψη των εξαγωγών βοήθησε την οικονομία να ανακτήσει την πορεία της σε σχέση με την ύφεση που αντιμετώπιζε το περασμένο έτος.

"Αναμένουμε πως η οικονομία θα συνεχίσει να ανακάμπτει, καθώς η βελτίωση στις εξαγωγές, η οικονομική τόνωση και η νομισματική πολιτική θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη", αναφέρεται σε έκθεση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Αμπε έχει θέσει σε εφαρμογή την επιθετική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και των βαρέων φορολογικών δαπανών, με στόχο να σταματήσουν οι επικρίσεις σχετικά με τον πληθωρισμό.