Το νέο SH 150i είναι ένα καθημερινό μέσο μετακίνησης με τα καλύτερα χαρακτηριστικά της κατηγορίας. Είναι ταχύτερο, ακόμη πιο άνετο, πιο οικονομικό από ποτέ και με ένα πακέτο εξοπλισμού που ανταγωνίζεται μεγαλύτερες κατηγορίες. Το νέο SH 150i θα συμπορευτεί μαζί σου και θα φέρει εις πέρας με συνέπεια κάθε αποστολή που θα του αναθέσεις στον καθημερινό αστικό στίβο, προτάσσοντας ως βασικά του εργαλεία τις πολυχρηστικές καταβολές του, τον διασκεδαστικό και ευέλικτο χαρακτήρα του και την premium καταγωγή του.

Συνεχίζοντας την ένδοξη ιστορία των προκατόχων του, το νέο  SH150i είναι ταχύτερο, κομψότερο, πιο άνετο, πιο εύχρηστο και εξίσου οικονομικό από απόψεως τιμής αγοράς και λειτουργικού κόστους. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε λιγότερο από ένα SH.  Η βελτίωση του SH150i δεν είναι εύκολος στόχος – έχει αναδειχτεί σε αγαπημένο σκούτερ της Ευρωπαϊκής αγοράς για συγκεκριμένο λόγο. Αλλά αυτή ήταν η αποστολή των μηχανικών εξέλιξης της Honda, επομένως ένα καλό σημείο εκκίνησης θα ήταν να αυξήσουν την ισχύ, τη ροπή και την απόδοση του νέου τετραβάλβιδου κινητήρα eSP+ προδιαγραφών EURO5. Η προσθήκη του HSTC θα εξασφάλιζε επίσης πρόσθετη ξεγνοιασιά σε κάθε ιδιοκτήτη.

Το συνολικό συμπαγές σχήμα, το επίπεδο πάτωμα και η κάθετη θέση οδήγησης (σημαντικό για ευχρηστία και ορατότητα στην κυκλοφορία της πόλης) είναι χαρακτηριστικά στοιχεία στην εμφάνιση του SH. Λιγότερα εμφανή είναι τα πρόσθετα 10L αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη σέλα, που προστίθενται στην υπάρχουσα χωρητικότητα των 18L, αρκετή για τη μεταφορά ενός κράνους full-face. Περιλαμβάνεται επίσης ένα σημείο φόρτισης USB. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, μαζί με το top case της συγκεκριμένης έκδοσης της δοκιμής μας, προσθέτουν σημαντικούς πόντους στην πρακτικότητα του μικρού SH.

Ο νέος υγρόψυκτος τετραβάλβιδος κινητήρας 157cc eSP+ (enhanced Smart Power) του SH150i προσφέρει βελτιωμένη επιτάχυνση, υψηλότερη τελική ταχύτητα και πιο οικονομική λειτουργία από το διβάλβιδο που αντικαθιστά. Η μέγιστη ισχύς των 12.4kW αποδίδεται σε 250rpm υψηλότερες στροφές, στις 8.500rpm (από 10,9kW@8,250rpm) με τη ροπή των 14,9Nm στις 6.500rpm (από [email protected])

Το νέο μοντέλο εστιάζει στην ευχρηστία και την άνεση του αναβάτη στην καθημερινή μετακίνηση και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό από την όρθια θέση οδήγησης και τον άπλετο χώρο που έχεις για να τοποθετήσεις τα πόδια σου στο μεγάλο πάτωμα, ενώ και τα γόνατα έχουν αρκετή απόσταση από το τιμόνι. Το SH 150i είναι ένα αστικός αίλουρος μέσα στα στενά περάσματα και στο πυκνό μποτιλιάρισμα. Ευέλικτο σα χέλι και με κόψιμο τιμονιού που επιτρέπει αναστροφή ακόμα και μέσα σε ασανσέρ, θα ξεπεράσει με χαρακτηριστική ευκολία ότι βρεθεί μπροστά του, γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο από τα χρονοβόρα αστικά δρομολόγια. Ο κινητήρας έχει βελούδινη λειτουργία και είναι αρκετά ροπάτος στις μεσαίες με τη δύναμη να κορυφώνεται ψηλά. Είναι ζωηρός με άμεση απόκριση, επιταχύνει αρκετά ζωηρά μέχρι τα 100 χλμ./ώρα ενώ υπάρχει διαθέσιμη δύναμη για προσπεράσεις στις ενδιάμεσες ρεπρίζ. Κατά συνέπεια το SH 150i δεν θα διστάσει να βγει στον αυτοκινητόδρομο, αφού η τελική του ξεπερνάει τα 125 χλμ./ώρα.

 Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην άψογη οδική συμπεριφορά που επιδεικνύει το μικρό scooter της Honda, φέρουν οι τροχοί 16 ιντσών ο οποίοι προσφέρουν σταθερότητα στα πολλά χωρίς να αφαιρούν τίποτα από την επιθυμητή ευελιξία σε ένα μοντέλο αυτής της κατηγορίας. Η βελτιωμένη γεωμετρία της πίσω ανάρτησης και η σωστή ρύθμιση του εμπρός πιρουνιού, προσφέρουν άνεση σε αναβάτη και συνεπιβάτη, αφού απορροφούν με ευκολία τις περισσότερες των ανωμαλιών του οδοστρώματος. Μόνο σε έντονη πίεση το SH θα φανεί ενδοτικό, χωρίς ωστόσο να σε τρομάζει. Είναι και η προσθήκη του HSTC που εκτός από το επίπεδο εξοπλισμού, ανεβάζει και την ασφάλεια του αναβάτη σε δύσκολες καταστάσεις.

Τα φρένα έχουν εξαιρετική λειτουργία και μπόλικη δύναμη και επιβραδύνουν παντού και πάντα το SH, μεταφέροντας εμπιστοσύνη στον αναβάτη ακόμα και όταν τα πράγματα ζορίσουν αρκετά. Κομψή και σύγχρονη εμφάνιση, γεμάτος ζωντάνια κινητήρας και οδική συμπεριφορά επιτομή της ευελιξίας όλα τυλιγμένα σε ένα premium πακέτο πολυχρηστικότητας που ορίζει την κατηγορία.

Η επίπεδη σέλα προσφέρει σωστή στήριξη χαρίζοντας ελευθερία κινήσεων, ενώ το μελετημένο σχήμα της και η λεπτή γέμιση επιτρέπουν στον αναβάτη να πατάει με σιγουριά στο έδαφος. Επειδή πολλές διαδρομές στην πόλη γίνονται με συνεπιβάτη, υπάρχει άφθονος χώρος για δύο. Τα αναδιπλούμενα μασπιέ αλουμινίου κουμπώνουν όταν δεν χρησιμοποιούνται και είναι ιδιαίτερα σταθερά για τα πόδια του συνεπιβάτη ακόμη και στο φρενάρισμα. Το πίσω φως είναι τεχνολογίας LED με χρωμιωμένο πλαίσιο ασορτί με το εμπρός και ο νέος πίνακας οργάνων LCD περιλαμβάνει όλες τις προειδοποιητικές λυχνίες -όπως Smart Key, HSTC/ABS και λειτουργία Idling Stop- τοποθετημένες με τάξη γύρω από ένα κεντρικό ψηφιακό ταχύμετρο/χιλιομετρική. Όλες οι λειτουργίες του πίνακα μεταφέρονται μέσω διακοπτών στο αριστερό γκριπ. 
 
Το έξυπνο κλειδί (Smart Key) του SH150i αρκεί να βρίσκεται στην τσέπη του αναβάτη χωρίς να χρειάζεται ο ίδιος να το βάζει στο διακόπτη, στην κλειδαριά της σέλας και της τάπας βενζίνης. Το κλειδί διαθέτει δύο πλήκτρα για την έξυπνη λειτουργία on/off και τη λειτουργία «answer back», η οποία ενεργοποιεί τα φλας από μακριά για καλύτερη αναγνώριση. Με το Smart Key στην τσέπη αρκεί να πιέσεις τον κεντρικό διακόπτη για να ξεκλειδώσει το τιμόνι και να πάρει μπροστά ο κινητήρας, ενώ από δύο ακόμα διακόπτες μπορείς να ξεκλειδώσεις την τάπα καυσίμου και τη σέλα. 

SH150i με μπαγκαζιέρα Smart top box – 4.250 €

Facebook Comments