Αντρέεβα: Η επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας θα ληφθεί υπόψη για τους νέους στόχους

MarketNews

Αντρέεβα: Η επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας θα ληφθεί υπόψη για τους νέους στόχους  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιλαμβάνεται την αποδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας ως παράγοντα στον καθορισμό των δημοσιονομικών στόχων που θα περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα στήριξης, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, επαναβεβαιώνοντας το μήνυμα που έστειλε νωρίτερα ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ξεκάθαρα μηνύματα έως τώρα πως οι πιστωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο μείωσης των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα που είχαν συμφωνηθεί παλαιότερα (1% το 2015, 2% το 2016 και 3% το 2017).

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, η κ. Αντρέεβα σημείωσε πως η κατάσταση στην ελληνική οικονομία έχει «επιδεινωθεί σημαντικά» το 2015, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τους νέους στόχους.

Υπενθυμίζεται πως η Κομισόν προβλέπει πως η χώρα μας θα υποστεί ύφεση μεταξύ 2% και 4% του ΑΕΠ το τρέχον έτος.

Η κ. Αντρέεβα προσέθεσε πως η Κομισιόν λαμβάνει υπόψη της το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά από πέντε εβδομάδες, όμως δεν έκανε κάποιο σχόλιο αναφορικά με την μεγάλη πτώση με την οποία άνοιξε η συνεδρίαση.