Ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης θέτει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας

MarketNews

Ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης θέτει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, έθεσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

Μιλώντας σήμερα σε τουρκικό κανάλι, ο Φ. Ντονμέζ σημείωσε ότι «Με τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και με πολέμους που ακολούθησαν υπήρξαν κάποιες συνθήκες που δεν είναι ξεκάθαρες και ίσως αυτές έβαλαν τα θεμέλια των σημερινών συζητήσεων. Μια από αυτές είναι η Λωζάνη. Όμως πέρασαν 100 χρόνια, πιστεύω ότι αυτά μπορούμε να κάτσουμε να τα συζητήσουμε δια διαπραγματευτούμε».


Οι δηλώσεις Ντονμέζ έρχονται την ώρα που εντείνονται οι διεργασίες για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών. Η Αθήνα αναμένει την τουρκική πρόσκληση για διάλογο, ωστόσο διαμηνύει ότι η εξάμηνη παραμονή του «Ορούτς Ρέις» σε τουρκικά νερά, δεν αποτελεί  μόνη προϋπόθεση για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο  κ. Πέτσα, να δηλώνει  ότι θα χρειαστούν εβδομάδες προκειμένου να επαναληφθούν οι διερευνητικές επαφές.