Η easyJet έλαβε νέο πενταετές δάνειο ύψους 1,87 δισ. δολαρίων, μέρος του οποίου είναι εγγυημένο από τη Βρετανία, εκτονώνοντας τις ανησυχίες που υπήρχαν για τη χρηματοδότηση της αεροπορικής εταιρείας καθώς η πανδημία συνεχίζει να πλήττει την ταξιδιωτική κίνηση.

Όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, η easyJet ήλπιζε σε μία ανάκαμψη την άνοιξη, αλλά καθώς η Βρετανία, που είναι η μεγαλύτερη αγορά της, βρίσκεται ξανά σε lockdown, η αεροπορική κίνηση αναμένεται να παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα για αρκετούς ακόμη μήνες. Η easyJet ανακοίνωσε ότι το νέο δάνειο βελτιώνει το προφίλ ωρίμανσης του χρέους της και σχεδιάζει να αποπληρώσει και να ακυρώσει την ανακυκλούμενη πίστωση ύψους 500 εκατ. δολαρίων και δάνεια περίπου 400 εκατ. στερλινών στο πρώτο τρίμηνο.

Για να επιβιώσει στην πανδημία, η eazyJet μείωσε κατά 4.500 τις θέσεις του προσωπικού της, προσέφυγε στους μετόχους για ρευστότητα και πούλησε δεκάδες αεροπλάνων της, ενώ δεν απέκλεισε τη λήψη και άλλων μέτρων στη σημερινή ανακοίνωσή της. «Η easyJet θα συνεχίσει να επανεξετάζει τη θέση ρευστότητάς της σε τακτική βάση και θα συνεχίσει να εξαιολογεί περαιτέρω τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες». ανέφερε η εταιρεία.

Facebook Comments