Με οριστικό «λουκέτο» απειλούνται οι τρεις από τις τέσσερις επιχειρήσεις εστίασης στην Βαυαρία, λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού και παρά την οικονομική στήριξη από την ομοσπονδιακή και την κρατιδιακή κυβέρνηση.

Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Εστιατόρων «Dehoga», ένας στους τέσσερις εστιάτορες σκέφτεται να κλείσει οριστικά την επιχείρησή του μετά και τη νέα παράταση του γενικού «lockdown» μέχρι τουλάχιστον το τέλος του μήνα.

Την ίδια ώρα πάντως, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία για το άνοιγμα καταστημάτων και εστιατορίων σε όλη την Γερμανία, παρά την απαγόρευση, στις 18 Ιανουαρίου.

Ενόψει της νέας τηλεδιάσκεψης της Καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου, οι Πράσινοι ζήτησαν σήμερα επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Η συμπρόεδρος του κόμματος Αναλένα Μπέρμποκ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να περιμένει μέχρι τότε προκειμένου να επιβάλει μέτρα όπως η ενίσχυση της εργασίας από το σπίτι και η διάθεση δωρεάν μασκών τύπου FFP-2 σε όλους τους πολίτες.

Περισσότερη τηλεργασία ζήτησε από τους εργοδότες και ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ (SPD), χαρακτηρίζοντας «ανευθυνότητα» την εσκεμμένη παρακώλυση της εργασίας από το σπίτι. Όπως είπε, αύριο θα επαναλάβει την έκκλησή του στο πλαίσιο του ψηφιακού Συνεδρίου των υπεύθυνων προσωπικού των μεγαλύτερων γερμανικών εταιριών.

Facebook Comments