Σαν πολλή…χαρά έπιασε ορισμένους και άρχισαν να διακινούν σενάρια που παραπέμπουν σε όνειρο θερινής νυκτός, ως προς τις δραστηριότητες που θα επαναλειτουργήσουν το επόμενο διάστημα, μετά το πιο θαρραλέο του αναμενομένου άνοιγμα του λιανεμπορίου, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις οριακές, πλέον, αντοχές της αγοράς.

Ας μην βιάζονται ορισμένοι, λοιπόν, να καλλιεργήσουν προσδοκίες στους ανθρώπους της εστίασης ότι είναι θέμα χρόνου να ξαναρχίσει η επαναλειτουργία των καταστημάτων τους, έστω με τραπέζια έξω. Επόμενο βήμα, όπως μαθαίνω,θα είναι η επαναλειτοργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Δημοτικά). Παρ’ ότι υπάρχει η προοπτική να γίνει τις επόμενες μέρες μια πρώτη συζήτηση της κ. Κεραμέως με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αποφάσεις δεν αναμένονται τώρα, καθώς στην κυβέρνηση χρειάζονται περί τις δύο εβδομάδες, προκειμένου να αξιολογηθεί η επίδραση της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου. Άρα, πάμε για αρχές Φεβρουαρίου με τα σημερινά δεδομένα.

Όσο για την εστίαση κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι δεν πρόκειται να ανοίξει στις αρχές Φεβρουαρίου, με τον χρόνο επαναλειτουργίας της να είναι άγνωστος ακόμα. Άλλωστε, η εστίαση έκλεισε πρώτη και θα ανοίξει τελευταία. Όταν ανοίξει, προτεραιότητα θα έχουν καφέ και εστιατόρια με εξωτερικούς χώρους και θερμάστρες, αλλά αυτό μπορεί να χρειαστεί ως και τον Μάρτιο, προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά.

Ως τότε, υπομονή…

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments