Μονόδρομος η πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

MarketNews

Μονόδρομος η πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Μπορεί η χώρα μας να έχει περάσει περιπέτειες με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, αλλά, ομολογουμένως, οι ιδέες με το βλέμμα στραμμένο στη διευκόλυνση του τουρισμού είναι και καλές και σωστές. Όπως για παράδειγμα η πρόταση Μητσοτάκη για ένα πανευρωπαϊκά αποδεκτό πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα γλιτώνει όσους το φέρουν από το υποχρεωτικό αρνητικό τεστ και την καραντίνα. 

Οι μόνοι που εναντιώνονται σοβαρά είναι οι Γάλλοι, για μια σειρά από λόγους που απορρέουν βασικά από τη διαφαινόμενη άρνηση της γαλλικής κοινής γνώμης να εμβολιαστεί μαζικά. Υπό αυτό το πρίσμα, οι Γάλλοι προσπαθούν να μην φανούν παρίες της Ευρώπης, την ώρα που έχουν σχεδόν το πιο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού ανά 100.000 κατοίκους, με τον μέχρι στιγμής ρυθμό. 

Κι όμως, στις Βρυξέλλες, αλλά και σε μια σειρά άλλες τουριστικές χώρες, ακούνε με πολύ ενδιαφέρον την πρόταση Μητσοτάκη, η οποία μπορεί να δώσει την ώθηση που χρειάζεται κάποιος για να κάνει ένα διεθνές ταξίδι, γνωρίζοντας ότι δεν πρέπει να συνυπολογίσει μέρες για καραντίνα στον προγραμματισμό του, ούτε το έξοδο των μοριακών τεστ. Άλλωστε, υπέρ αυτής της πρότασης τίθεται και ΙΑΤΑ, η διεθνής ένωση των αεροπορικών εταιριών που δεν θα αντέξουν ένα ακόμα καλοκαίρι χωρίς τζίρο και αναζητούν τρόπους, προκειμένου να αναθερμανθεί η επιβατική κίνηση. 

Και μπορεί να μην «κλειδώσει» στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο άλλωστε είναι άτυπο, αλλά είναι θέμα χρόνου η Ένωση να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση ενόψει της τουριστικής σεζόν που ξεκινά τον Απρίλιο.

 

Ο εξ απορρήτων