Με στόχο την ταχύτερη δυνατή επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, «κατά προτίμηση πριν τις 20 Αυγούστου», έχει αρχίσει στην Αθήνα η σύνταξη του νέου Μνημονίου, δήλωσε σήμερα Παρασκευή η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, εν μέσω νέων γερμανικών δημοσιευμάτων που θέλουν το Βερολίνο να προτιμά παράταση της διαπραγμάτευσης και νέο δάνειο-γέφυρα.

Διευκρίνισε ωστόσο πως δεν είναι ακόμα γνωστό πότε θα ολοκληρωθεί η ετοιμασία των εγγράφων, ώστε να τεθούν προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή και τα εθνικά κοινοβούλια ορισμένων εταίρων.

Μια αποτίμηση της πορείας της διαπραγμάτευσης θα γίνει απόψε σε τηλεδιάσκεψη αξιωματούχων από τα υπουργεία Οικονομικών όλων των κρατών Ευρωπαϊκής Ένωσης, κι όχι απλώς της ευρωζώνης, με την Κομισιόν ωστόσο να «μην περιμένει» τη λήψη «κάποιας συγκεκριμένης απόφασης». Σημειώνεται πάντως πως αν τελικά χρειαστεί επιμήκυνση της διαπραγμάτευσης πέραν της 20ης Αυγούστου, η εκταμίευση νέας ενδιάμεσης χρηματοδότησης από τον παλιό μηχανισμό EFSM θα πρέπει να εγκριθεί από τους «28».

«Θα είναι μια ευκαιρία να δοθεί μια ενημέρωση από τους θεσμούς, οι οποίοι βρίσκονται στο έδαφος και εργάζονται πάνω στα έγγραφα της συμφωνίας», είπε η κ. Αντρέεβα.

Facebook Comments