Επαφές με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε τη Δευτέρα το βράδυ ο πρωθυπουργός, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συμφωνία βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στην επικοινωνία του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο ήταν βαρύ, με την κ. Μέρκελ να επαναφέρει το θέμα της συμφωνίας – γέφυρα λέγοντας ότι το Βερολίνο δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο πρόεδρος της Κομισιόν ήταν πολύ πιο υποστηρικτικοί, τονίζοντας την πάγια θέση Παρισιού και Βρυξελλών για άμεση συμφωνία.

Σημειώνεται ότι οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις Αθήνας – δανειστών έκλεισαν τελικά με συμφωνία, με τις δυο πλευρές να έχουν καταλήξει στο κείμενο του μνημονίου, και να απομένουν μόνο μερικές τεχνικές λεπτομέρειες για την οριστικοποίησή της. 

«Το πρόγραμμα – γέφυρα είναι πλέον επιβεβλημένο μετά την αποκάλυψη του προσχεδίου του νέου μνημονίου από την Καθημερινή… Πρέπει να πάμε οπωσδήποτε σε πρόγραμμα – γέφυρα» δήλωσε πάντως στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Facebook Comments