Τρίτη 21 Μαΐου
(04:30) Αυστραλία, Πρακτικά RBA – μετά από τη μείωση του βασικού επιτοκίου είναι σημαντικό να δούμε πως διαμορφώνονται οι απόψεις εντός της RBA.
(11:30) Αγγλία, Πληθωρισμός – πτώση στο 2,6% αναμένεται να σημειώσει ο πληθωρισμός και πιθανόν να αναζωπυρώσει και πάλι τις συζητήσεις για στήριξη της βρετανικής οικονομίας.

Τετάρτη 22 Μαΐου
(Μη ανακοινώσιμη ώρα) Ιαπωνία, Επιτόκια BoJ – δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στη νομισματική πολιτική, όμως αναμένονται σημαντικές διακυμάνσεις στο γεν, από τις δηλώσεις αξιωματούχων.
(11:30) Αγγλία, Λιανικές πωλήσεις – μηδενική αύξηση αναμένεται στις λιανικές πωλήσεις με την προηγούμενη μέτρηση να είναι στο -0,7%.
(17:00) Αμερική, πωλήσεις υπαρχόντων κατοικιών – ομιλία Bernanke – οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του Bernanke προκειμένου να διαπιστώσουν τις προθέσεις της αμερικανικής κεντρικές τράπεζας για τη νομισματική πολιτική.
(21:00) Αμερική, Πρακτικά Fed – λίγες ώρες μετά από την ομιλία του Bernanke στο Κογκρέσο, η Fed θα δημοσιεύσει τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης

Πέμπτη 23 Μαΐου
(10:30) Γερμανία, Δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών PMI – καθοριστική ανακοίνωση και σε περίπτωση αρνητικής έκπληξης το ευρώ θα δεχθεί ισχυρότατες πιέσεις. Μισή ώρα αργότερα, αναμένονται οι αντίστοιχες ανακοινώσεις και για την Ευρωζώνη.
(11:30) Αγγλία, δεύτερη εκτίμηση του ΑΕΠ – οι αναλυτές πιστεύουν ότι το ΑΕΠ θα παραμείνει στο 0,3% και μετά τη δεύτερη εκτίμηση.
(15:30) Αμερική, αρχικές αιτήσεις ανεργίας – πτώση κατά 13.000 αναμένεται να καταγράψουν τα επιδόματα ανεργίας, αλλά θα παραμείνουν εντός του μέσου όρου.

Παρασκευή 24 Μαΐου
(05:55) Ιαπωνία, ομιλία του επικεφαλής της BoJ, Kuroda – οι δηλώσεις του επικεφαλής της BoJ, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της νομισματικής πολιτικής, πιθανόν θα προκαλέσουν έντονες διακυμάνσεις στα ζεύγη του γεν.
(11:00) Γερμανία, Επιχειρηματική εμπιστοσύνη IFO – οριακή αναμένεται να είναι η βελτίωση και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες μιας απογοητευτικής ανακοίνωσης που θα προκαλούσε πρόβλημα στο ευρώ.
(15:30) Αμερική, Παραγγελίες διαρκών αγαθών – άνοδο 0,6% αναμένεται να καταγράψουν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών έναντι πτώσης 1,5%. Στήριξη θα δεχθούν οι αμερικανικοί δείκτες.

Facebook Comments