€200 εκατ. από τη Eurobank σε εξαγωγικές επιχειρήσεις

MarketNews

€200 εκατ. από τη Eurobank σε εξαγωγικές επιχειρήσεις

Μιλώντας σε εκδήλωση της Eurobank, Go-International, ο διευθύνων σύμβουλος, της τράπεζας, Ν. Νανόπουλος εξέφρασε την άποψη πως η  σταθερότητα των τραπεζών θα επανέλθει με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης.

Μάλιστα, δήλωσε πως η εμπιστοσύνη επιστρέφει στην Ελλάδα και οι τομείς που βοήθησαν στην αλλαγή του κλίματος ήταν η δημοσιονομική προσαρμογή, η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Αναφορικά με τους στόχους της Eurobank ο κ. Νανόπουλος ανέφερε ότι η στήριξη της οικονομίας  είναι προτεραιότητα, καλώντας όλες τις δυνάμεις να στηρίξουν την άξοδο της χώρας από την κρίση και την ύφεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ έδωσε σημαντική αξία στην αλλαγή του κλίματος για τη χώρα μας, ενώ ο τουρισμός αναμένεται να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα της χώρας. Άλλωστε, η αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, επιβεβαιώνει την αλλαγή του κλίματος.

Ο διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank επισημαίνει ότι τα επίπεδα ανεργίας που έχουν διαμορφωθεί παραμένουν σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα, ενώ θα πρέπει να συνεχίσει η Ελλάδα να παραμένει συνεπής στο πρόγραμμα προσαρμογής, αλλά θα πρέπει και να υπάρξει νέο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, με πυλώνες τις επενδύσεις, την εξωστρέφεια και τον δυναμικό επιχειρηματικό τομέα.

H τράπεζα έχει υποχρέωση να συμβάλλει στην αναδιάταξη της οικονομίας και  ανέφερε ότι η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης θα οδηγήσει σε μία νέα εποχή.

Χρηματοδοτική στήριξη ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, ύψους 200 εκ. ευρώ

Πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, ποσού 200 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η Eurobank.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Νικόλαος Νανόπουλος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Νικόλαος Καραμούζης, στο πλαίσιο της παρουσίασης της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας «Go International», η Eurobank ολοκλήρωσε ήδη την ανακεφαλαιοποίησή της από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και επικεντρώνεται πλέον σε δράσεις και πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Το νέο πρόγραμμα αφορά τη χρηματοδοτική στήριξη με το ποσό των 200 εκατ. ευρώ για περίπου 300 προεπιλεγμένες, μεσαίου μεγέθους, υγιείς εξαγωγικές επιχειρήσεις που είναι πελάτες της τράπεζας, αναλαμβάνοντας κινδύνους και διευκολύνοντας έτσι όλο το κύκλωμα εξαγωγικής δραστηριότητας, το οποίο υποφέρει από τη στενότητα ρευστότητας.

Συμπεριλαμβάνει προχρηματοδότηση των εξαγωγέων έναντι απλών παραγγελιών σε ποσοστό έως 70% και προχρηματοδότηση των εξαγωγών έναντι ανοίγματος ενέγγυων πιστώσεων σε ποσοστό 80%. Με την προσκόμιση των τιμολογίων/ φορτωτικών εγγραφών, μετατροπή της προχρηματοδότησης σε χρηματοδότηση κεφάλαιο κινήσεων ή και φάκτορινγκ στο 90%.

To εφετινό «Go International» της Eurobank (επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ) θα γίνει στη Μόσχα στις 27 & 28 Μαΐου 2013. Η αποστολή τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και διοργανώνεται με τη συνεργασία των κυριότερων εξαγωγικών φορέων της χώρας, ήτοι του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ) καθώς και του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών).