Με ήρεμους τόνους ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στην αγορά συναλλάγματος δεδομένου ότι πολλοί επενδυτές επέλεξαν να παραμείνουν εκτός αγοράς λόγω της αργίας της Πεντηκοστής (Whit Monday) που γιορτάζεται σε αρκετές χώρες (όπως στη Γερμανία, τη Γαλλία και τον Καναδά).

Από τις σημαντικότερες εξελίξεις είναι η αποδυνάμωση του δολαρίου έναντι των περισσότερων νομισμάτων μετά τα νέα πολύμηνα υψηλά που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα, ενώ το Σαββατοκύριακο αξιοσημείωτη ήταν η αντίδραση στα ζεύγη του γεν μετά την προειδοποίηση του υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας για μια περαιτέρω αποδυνάμωση του ιαπωνικού νομίσματος.

Ειδικότερα, ο Amari ανέφερε ότι τα πλεονάζοντα κέρδη στο γεν έχουν ήδη διορθώσει σε σημαντικό βαθμό και ότι μια περαιτέρω αποδυνάμωση στο γεν θα μπορούσε να αποβεί μοιραία (να προκαλέσει τεράστια ζημιά στους Ιάπωνες). Η δήλωση αυτή οδήγησε άμεσα την ισοτιμία USD/JPY σε πτώση κοντά στο επίπεδο των 100,00 γεν πριν αναρριχηθεί και πάλι πάνω από το 102,50.

Το ευρώ έχει ενισχυθεί από τα χαμηλά μήνα που διαμόρφωσε την Παρασκευή στα 1,2796 δολάρια. Τα χαμηλά έξι μηνών βρίσκονται στο 1,2750, επίπεδο που, σύμφωνα με τον αναλυτή της FXCM, Benjamin Spier, μπορεί να λειτουργήσει ως στήριξη με αντίσταση στο ψυχολογικό επίπεδο του 1,3000.

Κατά τη συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς αναμένουμε τον δείκτη εθνικής δραστηριότητας Chicago Fed. Αυτή την εβδομάδα, η ανακοίνωση που θα προσφέρει μια καλύτερη εικόνα των προθέσεων της Fed γύρω από την ολοκλήρωση ή μη του QE3, είναι τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης της FOMC.

Facebook Comments