Την πώληση του ακινήτου της ρουμανικής θυγατρικής Profit Construct SRL συνολικής επιφάνειας 7.974 τετραγωνικών μέτρων στο Βουκουρέστι έναντι 11,4 εκατ. ευρώ ενέκρινε η γενική συνέλευση της REDS, μέλους του ομίλου Ελλάκτωρ, που συνεδρίασε σήμερα μετά από αναβολή 20 ημερών.

Τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης είχε ζητήσει ο μέτοχος και μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβούλιου της εταιρείας, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε αιτηθεί και την αρχική αναβολή προκειμένου να έχει προηγηθεί η γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, η οποία όμως έλαβε και αυτή αναβολή για τις 27 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παναγιωτόπουλος έστειλε νέο εξώδικο προς το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ και της REDS ζητώντας την μετάθεση των αποφάσεων για μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ. Ωστόσο η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Στην εξώδικη δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου με την οποία ζήτησε την σύγκληση της γενικής συνέλευσης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος αιφνιδιάστηκε από την πρόταση για την πώληση του ακινήτου, δεδομένου ότι όταν τον περασμένο Μάιο είχε δεχτεί πρόταση για την πώληση έναντι μάλιστα 20 εκατ. ευρώ η απάντηση της διοίκησης της REDS ήταν: “δεν πουλάμε”.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της REDS, Ιωάννης Μωραϊτης, ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις του εν λόγω ακινήτου διαμορφώνουν την εύλογη αξία του στα περίπου 6,5 εκατ. ευρώ και το τίμημα διαμορφώθηκε τελικά στα 11,4 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσε δε πως τα έσοδα θα ενισχύσουν τη REDS σε μια περίοδο που το βασικό της περιουσιακό στοιχείο, το εμπορικό πάρκο Smart Park, δέχεται πιέσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και ενώ προχωρά νέα επενδυτικά σχέδια όπως το Cambas Project.

Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν μέτοχοι με συνολικό ποσοστό 71,38% του μετοχικού κεφαλαίου της REDS. Εξ αυτών υπέρ της πώλησης ψήφισε περίπου το 79,7%, κατά το περίπου 16,3 % και περίπου 4% απείχε. 

Facebook Comments