Σε συνέντευξή του στην ΕΦΣΥΝ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα αγέλης», ενώ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Ειδικότερα, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι:

Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όπως πραγματικά είναι και να μην προσπαθούμε να τον χωρέσουμε στο «κουστούμι» των παλαιών κομμάτων του δικομματισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν, ούτε είναι, κόμμα φατριών. Ούτε, βέβαια, ένα κόμμα αγέλης. Διεκδικούμε να είμαστε ένα κόμμα δημοκρατικό στη λειτουργία του, συλλογικό, ανοιχτό, που επιχειρεί να οικοδομήσει μια νέα σχέση των πολιτών με την πολιτική. Υπάρχει, λοιπόν, μια δημοκρατική εμπεδωμένη κουλτούρα διαλόγου. Κάθε συλλογική συμβολή στον διάλογο προσδιορίζεται από το περιεχόμενό της και όχι από τις κακοπροαίρετες ερμηνείες κέντρων με αλλότριες επιδιώξεις.

Τα κείμενα και οι εσωκομματικές συσπειρώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν μια ενωτική διάθεση. Επιχειρούν, κάθε ένα από αυτά, να συμβάλουν στο να γίνουμε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει την τύχη να έχει μια ηγεσία που δεν αμφισβητείται από κανέναν, αλλά ενοχλεί γιατί σπάει τις κατεστημένες φόρμες της πολιτικής παρουσίας και αυτό δεν αρέσει σε εκείνα τα κέντρα που θέλουν να τον δουν ως μια δύναμη ενός νέου συναινετικού δικομματισμού. Αντιθέτως, η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων μπορεί να αποτελέσει δύναμη και στοιχείο μιας νέας συσπείρωσης ενός ευρύτερου κόσμου. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και τις επόμενες εκλογές.

Facebook Comments