Σύψας: Με αυτές τις εικόνες δεν μπορεί να μείνει ανοιχτή η αγορά - «Δεν συμφωνήσαμε σε αυτό»

MarketNews

Σύψας: Με αυτές τις εικόνες δεν μπορεί να μείνει ανοιχτή η αγορά - «Δεν συμφωνήσαμε σε αυτό», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Όταν η κυβέρνηση και η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων πήρε το «λελογισμένο ρίσκο» για χαλάρωση του lockdown και άνοιγμα της αγοράς, «δεν συμφωνήσαμε σε αυτό», ανέφερε ο Νίκος Σύψας, μιλώντας στο Mega.

Χαρακτηρίζοντας «παράλογα» τα όσα συνέβησαν χθες στα εμπορικά κέντρα της χώρας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε ότι «παίζουμε με τη φωτιά», αλλά και πως «η επιδημία είναι άσχημη, τα στοιχεία είναι άσχημα, έχουν έρθει οι καινούριες μεταλλάξεις και δεν είναι καιρός τώρα για τέτοιες εικόνες».

Σύμφωνα με τον κύριο Σύψα, ο συνωστισμός που σημειώθηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και μπορεί ο ίδιος να μην θέλει να προκατάλαβει τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως με αυτό τον τρόπο η αγορά δεν μπορεί να μείνει ανοιχτή:


«Νομίζω ότι η Επιτροπή πρέπει να επιληφθεί του θέματος γιατί με τέτοιες εικόνες και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν ξέρω κάτα πόσο μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η αγορά. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», δήλωσε χαρακτηριστικά.