Αν κανείς νομίζει ότι με τον κορονοϊό ξεμπερδέψαμε επειδή ανοίγουν ορισμένες δραστηριότητες, τότε καλά θα κάνει να αναθεωρήσει. Άλλωστε, με την ανησυχία για τη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού να πολλαπλασιάζεται σε όλη την Ευρώπη, την ώρα που είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος των εμβολίων, προκειμένου η AstraZeneca να ανταποκριθεί στην παράδοση των συμφωνθεισών δόσεων εμβολίων στο Α’ τρίμηνο του έτους, είναι σαφές ότι οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές. 

Εξ ου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτύπησε χθες δύο φορές το καμπανάκι του κινδύνου. Μιλώντας σε κομματικά στελέχη της ΝΔ υπογράμμισε ότι «γνωρίζουμε όμως -το είδαμε- τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ότι ο κίνδυνος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή. Γι’ αυτό και το όποιο άνοιγμα το οποίο επιχειρούμε θα είναι εξαιρετικά προσεκτικό και μετρημένο. Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μία προσαρμογή στη στρατηγική μας, θέλω να το ξαναπώ, δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε». Κάτι παρόμοιο είχε πει και στο Προεδρικό Μέγαρο νωρίτερα, συναντώντας την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου. 

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι όλα μπορεί να αλλάξουν σε μερικές εβδομάδες, από τη στιγμή που και ο εμβολιασμός δεν προχωρά όσο γρήγορα προβλεπόταν τον Δεκέμβριο. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα ανοίξουν, αλλά από εκεί και μετά μην περίμενε πολλά. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να δούμε ελαφρώς αυξημένα κρούσματα και αυτό δεν ευνοεί πολλά ανοίγματα με ρυθμό ανά δύο εβδομάδες. Και μπορεί δραστηριότητες να μην άνοιξαν για να ξανακλείσουν, ποιος όμως μπορεί να είναι βέβαιος…

Έστω και αν, προς ώρας, δεν είμαστε εκεί. 

 

Ο εξ απορρήτων

 

Facebook Comments