Σε εξέλιξη βρίσκεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. 

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο του Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές- πειθαρχικά», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν στη Βουλή.

Το συλλαλητήριο προγραμματίστηκε παρά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικοί των ΜΑΤ βρίσκονται επί ποδός για να αποτρέψουν οποιοδήποτε επεισόδιο.

 

Στο συλλαλλητήριο συμμετέχουν ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΔΠΤΕ. Υπολογίζεται ότι έχουν μαζευτεί περίπου 3000 άτομα. 

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενώ αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Επιπλέον,  η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά, μεταξύ άλλων, να παρθούν επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν δια ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων.

Ακόμη, έχει αναρτηθεί μεγάλο πανό στην Πρυτανεία με τίτλο «Όχι στην πειθάρχηση, όχι στην καταστολή» από καθηγητές και εργαζομένους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Νωρίτερα, έξω από τη Βουλή, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν πανό «Όχι στη δημοκρατική εκτροπή, δημόσια και δωρεά Παιδεία – Δικαίωμα στη γνώση – Δικαίωμα στον Αγώνα».

Παράλληλα, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε λίγο μετά τις 9:00 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Facebook Comments