Παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ θέλουν επιχειρηματίες

MarketNews

Παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ θέλουν επιχειρηματίες, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Μερικοί από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Βρετανίας απέρριψαν τις εκκλήσεις για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας σε μια επιστολή τους που δημοσιεύεται σε αριστερή εφημερίδα ότι «τα υπέρ, από οικονομική άποψη, της παραμονής στην ΕΕ είναι συντριπτικά».

Η ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin και η Έλεν Αλεξάντερ της UBM, γράφει στην εφημερίδα «Ιντιπέντεντ» πως η Βρετανία θα πρέπει «να δώσει σκληρή μάχη για να υπάρξει μια πιο ανταγωνιστική Ευρώπη, να πολεμήσει τις επικρίσεις αυτών που υποστηρίζουν την αποχώρησή μας».

Καλούν επίσης τη Βρετανία να επιδιώξει «να ενισχύσει και να εμβαθύνει την Ενιαία Αγορά ώστε να περιληφθούν σ αυτήν ο ψηφιακός τομέας, η ενέργεια, οι μεταφορές και οι τηλεπικοινωνίες, που θα μπορούσαν να αυξήσουν το ΑΕΠ της Βρετανίας κατά 110 δισεκατομμύρια στερλίνες (130 δισεκατομμύρια ευρώ)».

Μολονότι παραδέχεται πως «μερικές από τις ιδέες της ΕΕ έθεσαν σε κίνδυνο (το Σίτι του Λονδίνου)», η ομάδα των επιχειρηματιών επισημαίνει πως υπάρχει «μια τεράστια ευκαιρία να προωθηθούν οι κεφαλαιαγορές του Λονδίνου για να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων του τραπεζικού συστήματος της ΕΕ».

Η αποχώρηση από την 27μελή ένωση και από την κοινή αγορά της θα εξασθενούσε τελικά τη βρετανική οικονομία, γράφουν.

«Για τη Βρετανία, η συμμετοχή στην ΕΕ υπολογίζεται ότι αξίζει από 31 ως 92 δισεκατομμύρια στερλίνες ετησίως σε κέρδη στο εισόδημα ή από 1.200 ως 3.500 στερλίνες για κάθε νοικοκυριό».