Αύξηση της δημοτικότητας του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ κατά τον Φεβρουάριο, σε σχέση με την Ιανουάριο, διαπιστώνει δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA που δημοσιεύεται σήμερα και αποδίδει την τάση στα καλά αποτελέσματα της στρατηγικής της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που απέτρεψε, προς το παρόν, νέο lockdown.

Το 42% των ερωτηθέντων απαντούν ότι έχουν θετική γνώμη για τον Εμανουέλ Μακρόν, άνοδος κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Ιανουάριο, στα επίπεδα του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία τηλεφωνίας Orange και το ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Οι θετικές γνώμες αυξάνονται πέραν του πολιτικού χώρου του γάλλου προέδρου (96%, +5 ποσοστιαίες μονάδες), στον χώρο της αριστεράς (Ανυπότακτη Γαλλία +10 ποσοστιαίες μονάδες, Ευρωπαίοι Οικολόγοι-Πράσινοι +10) και στον χώρο της δεξιάς (Les Republicains +7).

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ εξασφαλίζει επίσης 42% θετικής γνώμης, άνοδος κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το αποτέλεσμα διακόπτει την συνεχή πτώση της δημοτικότητάς του από την ανάληψη των καθηκόντων του, από το 56% τον περασμένο Ιούλιο μέχρι το 36% τον Ιανουάριο.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Γαλλίας ανεβαίνει ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, με μία θετικότερη δυναμική στους υποστηρικτές της δεξιάς (Les Républicains , 43%; +12) και στο ακροδεξιό RN (34%, +11 μονάδες).

Πρόεδρος και πρωθυπουργός της Γαλλίας «ευνοούνται από τις επιλογές του σε σχέση με την υγειονομική κρίση», σύμφωνα με το ινστιτούτο BVA που επισημαίνει ότι η δυναμική είναι ακόμη πιο σαφής για τον Ζαν Καστέξ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει νέο lockdown.

Περί τα δύο τρίτα των Γάλλων (63%) δηλώνουν ότι εγκρίνουν την απόφαση αυτή, ακόμη και τοπικής εμβέλειας. Με βάση την απόφαση αυτή, η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης εξασφαλίζει τις θετικές γνώμες του 39% των ερωτηθέντων (+9 μονάδες).

Facebook Comments