Όταν ξεκίνησε το 1999, η πρώτη γενιά Hayabusa σόκαρε τον κόσμο της μοτοσικλέτας, παρέχοντας ένα εντελώς νέο επίπεδο ταχύτητας, ισχύος και απόδοσης. Κέρδισε αμέσως τον τίτλο της ταχύτερης μοτοσικλέτας παραγωγής στον κόσμο και γέννησε την απόλυτη κατηγορία. Η εξαιρετική απόδοση του Hayabusa σε όλες τις μετρήσεις σε συνδυασμό με τον εύκολο έλεγχο και την εντυπωσιακή εμφάνισή του έχει καταφέρει να το κρατήσει στην νούμερο ένα θέση της κατηγορίας για τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Το πρώτο Hayabusa ήταν πολλά περισσότερα από μία μοτοσικλέτα . Η άφθονη ισχύς του κινητήρα του προσέφερε ένα ευρύτερο φάσμα επιλογής ταχυτήτων με αποτέλεσμα την ευχαρίστηση στην οδήγηση σε όλες τις συνθήκες. Το αεροδυναμικό στυλ που υιοθέτησε  το Hayabusa με έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές αντίστασης που επιτεύχθηκαν σε μοτοσικλέτα παραγωγής όχι μόνο συνέβαλε στον έλεγχο, τη σταθερότητα και την άνεση του αναβάτη, ο εντυπωσιακός νέος σχεδιασμός του βοήθησε στην υλοποίηση της εμβληματικής παρουσίας του Hayabusa. Οι πωλήσεις της πρώτης γενιάς ξεπέρασαν τις 115.000  μονάδες.

Μια πλήρης αλλαγή μοντέλου το 2008 διατήρησε όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αρχικού Hayabusa, αυξάνοντας παράλληλα τη μετατόπιση του κινητήρα και εισάγοντας νέα χαρακτηριστικά που περιελάμβαναν ένα τολμηρό νέο σχεδιασμό των fairing. Περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων το 2013 αναβάθμισε τα φρένα μπροστά και εισήγαγε ένα σύστημα φρένων ABS. Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά βοήθησαν στην πώληση 74.100  μονάδων κατά τη διάρκεια ζωής της δεύτερης γενιάς, φέρνοντας τις συνολικές πωλήσεις του Hayabusa σε περισσότερες από  189.100  μονάδες.

Η ομάδα των μηχανικών και των σχεδιαστών της Suzuki έχουν εργαστεί χωρίς κούραση από τότε, για να βελτιώσουν αμέτρητες πτυχές της μοτοσικλέτας και για να δημιουργήσουν και να προωθήσουν μια εντελώς νέα γενιά Hayabusa για όλους τους αναβάτες στο μέλλον. Η τρίτη γενιά Hayabusa αξιοποιεί τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες για να παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο και άνεση, και τελικά να βοηθήσει τους αναβάτες να αποκτήσουν εμπιστοσύνη, καθώς απολαμβάνουν την απόλυτη Ultimate Sport μοτοσικλέτα.

Χαρακτηριστικά κινητήρα:

•             Κληρονομεί το θρυλικό υψηλής απόδοσης 1.340cm  υγρόψυκτο τετρακύλινδρο κινητήρα του Hayabusa, ενώ εφαρμόζει updates για την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης και της αντοχής.

•             Το νέο αποκλειστικά σχεδιασμένο σύστημα εξάτμισης συμβάλλει στη βελτίωση της χαμηλής έως μεσαίας εμβέλειας ισχύος και της ροπής, καθώς και στην ικανοποίηση των προτύπων εκπομπών Euro 5.

•             Τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά του κινητήρα οδηγούν σε ομαλότερη, πιο σταθερά ισχυρή απόδοση του κινητήρα στο φάσμα των χαμηλομεσαίων στροφών που χρησιμοποιούνται συχνότερα στην καθημερινή οδήγηση.

Γενικά χαρακτηριστικά:

•             Πλήρως βελτιωμένη ρυθμιζόμενη ανάρτηση μπροστά με KYB 43mm.

•             Οι μπροστινές δαγκάνες φρένων Brembo Stylema 4 εμβόλων® σε συνδυασμό με  δίσκους εξωτερικής διαμέτρου 320 mm βελτιώνουν την απόδοση πέδησης (310mm στη δεύτερη γενιά).

•             Τα πρώτης τοποθέτησης ελαστικά Bridgestone  S22 παρέχουν καλύτερη πρόσφυση.

•   Νέες ζάντες 7 ακτινών.

•             50:50 κατανομή βάρους εμπρός-πίσω.

•             Το τιμόνι τοποθετημένο 12 χιλιοστά πιο κοντά στον αναβάτη βελτιώνει σημαντικά την άνεση, μειώνει την κούραση και επίσης ενισχύει τον έλεγχο όταν απολαμβάνετε μια γρήγορη βόλτα.

Facebook Comments