Η Ξαφά για τα μαθηματικά του Αλ. Τσίπρα: ’20x1/3=6,7 ενώ 15x2/5=6,0! Και τελείωσε Πολυτεχνείο!’

MarketNews

Η Ξαφά για τα μαθηματικά του Αλ. Τσίπρα:

Τα μαθηματικά που χρησιμοποίησε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη  (26/2), στη Βουλή για να υποστηρίξει ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα, αυξάνεται η εκτίσιμη ποινή, σχολίασε η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε κατά τη δευτερολογία του ότι, «με τον νέο Ποινικό Κώδικα πράγματι η ανώτερη ποινή είναι 15 χρόνια και ήταν 20. Αλλά η εκτίσιμη ποινή, αυτή που εκτίεται, είναι τα δύο πέμπτα και όχι το ένα τρίτο της ποινής… Άρα, παλαιότερα λοιπόν είχαμε ποινές ονομαστικά μεγάλες που δεν εκτιόταν και τώρα έχουμε ποινές ονομαστικά κατά τι μικρότερες. Όμως, ο συνολικός χρόνος που αυτός που κάνει κακούργημα θα μείνει μέσα στη φυλακή θα είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι ήταν μέχρι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του.

Ένα από τα άτομα που στηλίτευσαν το περιστατικό ήταν και η Μιράντα  Ξαφά, η οποία σε tweet της παρέθεσε τα αποτελέσματα και σχολίασε και το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι απόφοιτος του Πολυτεχνείου.

«Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: "ναι μεν μειώσαμε τη μέγιστη ποινή από 20 σε 15 χρόνια φυλάκισης, αλλά αυξήσαμε το χρόνο που εκτίουν από 1/3 σε 2/5, άρα αυστηροποιήσαμε το νόμο". Όμως 20x1/3=6,7 ενώ 15x2/5=6,0! Και τελείωσε Πολυτεχνείο!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση: