Η Mercedes αποκάλυψε τη νέα γενιά του μεσαίου της μοντέλου, της C-Class, που είναι το μπεστ σέλερ της εταιρείας την τελευταία δεκαετία. Το νέο μοντέλο έχει αυξημένες διαστάσεις σε σχέση με το προηγούμενο (μήκος 4,751 μ., δηλαδή 6,5 εκατοστά μεγαλύτερο, μεταξόνιο 2.865 χιλιοστά, δηλαδή 25 περισσότερα), εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών παρέμεινε ίδιος στην έκδοση σεντάν (455 λίτρα) και αυξήθηκε κατά 30 λίτρα (490 αντί για 460) στην έκδοση στέισον.

Απολύτως προσαρμοσμένο στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη αφής, όπως επίσης και από τις ιδιαίτερα προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας, αλλά και τις δυνατότητες εξατομίκευσης της προβολής των διαφόρων πληροφοριών. Προαιρετικά διατίθεται και σύστημα head-up display, όπως και λειτουργία augmented video, με κάμερα που καταγράφει το περιβάλλον μπροστά από το όχημα και προβολή της εικόνας στην κεντρική οθόνη, μαζί με πληροφορίες όπως σήματα κυκλοφορίας, συστάσεις αλλαγής λωρίδας και αριθμοί οδών, διευκολύνοντας έτσι την πλοήγηση σε αστικές περιοχές.

Κάτω από την κεντρική οθόνη υπάρχει σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος, εξασφαλίζοντας την προστασία προσωπικών ρυθμίσεων και δεδομένων. Η ενημέρωση του λογισμικού είναι τακτική και δεν απαιτεί επίσκεψη στο συνεργείο, αλλά γίνεται μέσω των τεχνολογιών συνδεσιμότητας του αυτοκινήτου, ενώ είναι δυνατή στο μέλλον η εκ των υστέρων εγκατάσταση λειτουργιών δεν έχουν επινοηθεί ακόμα.

Η γκάμα των κινητήρων (όλοι τετρακύλινδροι, βενζίνης ή ντίζελ) είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V. Περιλαμβάνει ένα βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρου σε εκδόσεις 125 και 150 ίππων κι ένα 2λιτρο 190 ίππων, όπως επίσης κι ένα 2λιτρο ντίζελ σε εκδόσεις 147 και 195 ίππων. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, ενώ υπάρχουν και (βενζινοκίνητες) τετρακίνητες εκδόσεις. Το κιβώτιο είναι αυτόματο 9 ταχυτήτων.

Λίγο μετά το λανσάρισμα του αυτοκινήτου θα προστεθεί στην γκάμα και μία φορτιζόμενη υβριδική έκδοση με αυτονομία ηλεκτροκίνησης έως 100 χιλιόμετρο, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και φορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις με ντίζελ. Οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν έναν άξονα τεσσάρων συνδέσμων εμπρός κι ένα σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω, τοποθετημένο σε βοηθητικό πλαίσιο, ενώ προαιρετικά προσφέρεται και σύστημα τετραδιεύθυνσης. Τέλος στο αυτοκίνητο προσφέρονται όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και οδηγικά βοηθήματα της Mercedes.

Facebook Comments