Μπορεί και να ’μαζέψει’...

MarketNews

Μπορεί και να

Χαρακτηριστικά… άγαρμπης διόρθωσης, παίρνει η σημερινή πτώση στο Χ.Α. Πέρα από την αποκομιδή ρευστότητας και την κατοχύρωση κερδών, δεδομένου ότι η αγορά και οι τράπεζες βρίσκονται σε φάση ανόδου από τις 5 Απριλίου με αποδόσεις έως και 300% για τις τράπεζες, οι 1.100 μονάδες προς το παρόν τίθενται εν αμφιβόλω. 

Ο γενικός δείκτης υποχωρεί στις 1.117 μονάδες και με ποσοστό πτώσης άνω του 3%, ενώ ισχυρότερες είναι οι απώλειες στον τραπεζικό κλάδο, άνω του 11%, στα όρια των 300 μονάδων. Πάνω από 25% πτώση στη μετοχή της Eurobank, κάτω από τα 50 λεπτά, ενώ έκανε πράξεις νωρίτερα στα 70 λεπτά. Πτώση σχεδόν κατά 16% για την Πειραιώς, η οποία εντός των ημερών κόβει το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου, σχεδόν κατά 15% υποχωρεί η Εθνική, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας αποφασίζει σήμερα για reverse split και τους όρους συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου. Τα αρχικά κέρδη της Alpha περιορίστηκαν και η μετοχή πέρασε, επίσης, στο κόκκινο, ενώ  πτώση 14% καταγράφει το δικαίωμα που διαμορφώνεται στο 1,60 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, μεγάλες απώλειες βγαίνουν στον ΟΠΑΠ, στα 7,88 ευρώ, την Coca Cola, την ΕΧΑΕ και τον ΟΤΕ που υποχωρούν πάνω από 3%. Οι χρηματιστές εμφανίζονται καθησυχαστικοί και θεωρούν ότι η πτώση είναι υγιής, αν και η συνεδρίαση έχει δρόμο ακόμα, αφού στις ώρες που απομένουν κάποιες από τις απώλειες είναι πιθανό να απορροφηθούν. Και όχι μόνο αυτό, λόγω της πτώσης δίδονται περιθώρια για νέες τοποθετήσεις σε καλύτερες αποτιμήσεις, ενώ η αγορά εστιάζει εκτός από τις ανακεφαλαιοποιήσεις, στις αποκρατικοποιήσεις, αφού μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να υπάρξουν νεώτερα ως προς την πώληση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ.