Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς τάσσεται υπέρ της άρσης των περιορισμών για τα εμβολιασμένα άτομα το συντομότερο δυνατό.

«Τώρα που οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα δεν μεταδίδουν πλέον τον κορονοϊό και επομένως δεν αποτελούν κίνδυνο μόλυνσης, το επόμενο πράγμα που πρέπει να συζητήσουμε είναι ποιοι περιορισμοί μπορούν να αρθούν το συντομότερο δυνατόν γι αυτήν την ομάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».

«Μπορώ κάλλιστα να φανταστώ ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα γρήγορο αρνητικό διαγνωστικό τεστ. Οι εμβολιασμένοι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα μέρη που διαφορετικά δεν είναι προσβάσιμα παρά μόνο με ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

«Κατά συνέπεια, όσοι έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να πάνε σε θέατρα, κινηματογράφους, να επισκεφθούν αθλητικές εγκαταστάσεις ή μπυραρίες χωρίς να χρειάζεται να παρουσιάσουν ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ», γράφει η εφημερίδα του Μονάχου.

Ο Σολτς αιτιολόγησε την άποψή του για χορήγηση προνομίων στους εμβολιασμένους με το επιχείρημα ότι «οι περιορισμοί του κορονοϊού παρενέβησαν βαθιά στα δικαιώματα των πολιτών. Τέτοιες βαθιές παρεμβάσεις στα δικαιώματα του ατόμου δικαιολογούνται εφόσον υπάρχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος. Αυτό σημαίνει επίσης ότι όσο πιο γρήγορα προχωρούμε με τον εμβολιασμό, τόσο περισσότερο θα ανακτούμε τη συνήθη καθημερινή μας ζωή σιγά σιγά», τόνισε ο αντικαγκελάριος.

Πηγή: Sueddeutsche Zeitung

Facebook Comments