Με εισαγγελική παραγγελία ανάνηψη στον Κουφοντίνα

MarketNews

Με εισαγγελική παραγγελία ανάνηψη στον Κουφοντίνα  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών του Δημήτρη Κουφοντίνα προέβη το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τηρώντας την εισαγγελική διάταξη που προέβλεπε  χορήγησης όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να σωθεί η ζωή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας και παρότι ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε διαμηνύσει στους οικείους του ότι δεν επιθυμεί ανάνηψη, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ μετά την οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε, τήρησε την εισαγγελική διάταξη η οποία προέβλεπε τη χορήγηση όλων των αναγκαίων ιατρικών μέτρων ώστε να σωθεί η ζωή του και προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών.

Πλέον ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Νωρίτερα:

Για σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του επί 57 ημέρες απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, έκαναν λόγοι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Τα νεφρά του έχουν σταματήσει να λειτουργούν, κάτι που σημαίνει πως βρίσκεται στα πρόθυρα οξείας νεφρικής ανεπάρκεια, δηλαδή αδυναμίας αποβολής επικίνδυνων ουσιών από τον οργανισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας επιμένει να επιτραπεί να τον δουν οι γιατροί της επιλογής του, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν θα γίνει δεκτό ή όχι το αίτημά του.