Νέο κεφάλαιο ανοίγει η Αυγή στην επιχείρηση στοχοποίησης δημοσιογράφων. Μετά το γνωστό πρωτοσέλιδο με τη φωτογραφία των δημοσιογράφων Χριστίνας Κοραή και Δημήτρη Τάκη να πίνουν καφέ με τον πρωθυπουργό υπό τον τίτλο «Εκχιόνισαν το Κολωνάκι», σήμερα πήρε σειρά η Μάρα Ζαχαρέα.

Η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκε γιατί η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Σταρ σχολίασε το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας επί 40’ στη Βουλή για την Σοφία Νικολάου και τη διαχείριση της πανδημίας, δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τον Θοδωρή Δρίτσα και τις δηλώσεις του για τη 17Ν από την οποία «ουδείς τρομοκρατήθηκε».

Παρότι μάλιστα προκλήθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Προφανώς, κατά την Αυγή, το να σχολιάσει ένας δημοσιογράφος το αυτονόητο, όταν αυτό δεν συμφέρει τον Τσίπρα, τον καθιστά «γραφείο Τύπου του Μητσοτάκη και της ΝΔ». Η ενόχληση της Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε στην Μάρα Ζαχαρέα αλλά επεκτάθηκε και στον Δημήτρη Μαύρο της MRB, για τον οποίο έθεσε θέμα επιστημονικής δεοντολογίας επειδή διερεύνησε την άποψη της κοινής γνώμης για το αίτημα Κουφοντίνα, με το οποίο συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι θετικές απαντήσεις ήταν στο 15,5% και αρνητικές στο 69,8%. Κατά την Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα παραβιάζει ανθρώπινο δικαίωμα. Λογικό, αν δεν βολεύουν οι απαντήσεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καταδικάζεις τα ερωτήματα… Σημειωτέον ότι τα μαθήματα δημοσιογραφίας και δεοντολογίας έρχονται από την Αυγή που έχει στο πρόσφατο ενεργητικό της πολλές περγαμηνές για… Πούλιτζερ! Από το πρωτοσέλιδο με Μητσοτάκη – Σαμαρά με φόντο τη σβάστιγκα και τίτλο «Δεν είναι αθώοι», μέχρι τη δημοσίευση φωτογραφίας του Δημήτρη Λιγνάδη από την Επίδαυρο με Μητσοτάκη, Μαρεβα και Μενδώνη, από την οποία είχε κοπεί η Λυδία Κονιόρδου!

Συγκεκριμένα, η Αυγή αναφέρει για την κεντρική παρουσιάστρια του Star: «Στο χθεσινό δελτίο η Μάρα Ζαχαρέα, που ως διευθύντρια ειδήσεων του σταθμού ελέγχει, επιμελείται και πολύ συχνά γράφει τις ατάκες της στο δελτίο, αναφέρθηκε στην ομιλία Τσίπρα στη Βουλή, κατά την οποία όχι μόνο επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το πιο αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη, αλλά και για το φαγοπότι που έχει στήσει η κυβέρνηση ξεκοκαλίζοντας το δημόσιο. Στο Star έκαναν δια της Μάρας Ζαχαρέα την απίστευτη λαθροχειρία: Εμφάνισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μην λέει ούτε κουβέντα για την υπόθεση Κουφοντίνα και τις δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα. Κάτι θα έπαθαν εκεί στο Star και δεν βλέπουν πια καν τα δελτία Τύπου του κόμματος, ή τις απανωτές διευκρινιστικές δηλώσεις του βουλευτή. Μάλλον τους τύφλωσε η επιθυμία να αναλάβουν τα σκήπτρα στην προπαγάνδα της ΝΔ». Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ανέβασε και βίντεο από το δελτίο του Star, κάνοντας λόγο για «μνημείο αντικειμενικότητας», επαναλαμβάνοντας και αυτός τα περί αρχισυνταξίας του Μεγάρου Μαξίμου.

 

Facebook Comments