Η Γερμανία μετριάζει τις προσδοκίες για εμβολιασμό του 25% του πληθυσμού μέσα σε έναν μόλις μήνα, αν και σίγουρα θα εμβολιαστούν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι τώρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν σήμερα, Τετάρτη.

Μόνο περίπου το 6,4% των 83 εκατομμυρίων έχουν λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση έναντι του κορωνοϊού, πολύ πίσω από χώρες όπως η Βρετανία, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Σπαν είπε ότι το ποσοστό θα αυξηθεί από τον Απρίλιο, όταν οι οικογενειακοί γιατροί θα μπορούν να χορηγούν δόσεις στα ιατρεία τους.

«Αλλά οι αριθμοί εμβολιασμού δεν θα αυξηθούν αμέσως στα 20 εκατομμύρια τον μήνα ή στα 10 εκατομμύρια την εβδομάδα», είπε στην τηλεόραση του ZDF. «Τον Απρίλιο θα υπάρξουν σημαντικά περισσότεροι εμβολιασμοί, αλλά όχι σε αυτή την κλίμακα», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ένωσης γιατρών KBV δήλωσε ότι οι θα μπορούσαν να χορηγούν περίπου 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς την εβδομάδα και προέτρεψαν την κυβέρνηση να τους αφήσει να συνεχίσουν.

«Απλά ας εμβολιαστούμε, να κάνουμε το εμβόλιο διαθέσιμο σε όλους και μέσω φαρμακείων και μην μας σκοτώσετε με γραφειοκρατία», είπε ο Άντρεας Γκάσεν.

Η Γερμανία έχει αρχίσει να χαλαρώνει ορισμένους περιορισμούς του lockdown, παρόλο που οι λοιμώξεις αυξάνονται ξανά. Μέχρι την Τετάρτη, ο αριθμός των κρουσμάτων είχε αυξηθεί σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια. Περισσότεροι από 72.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Facebook Comments