Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) ανακοίνωσε σήμερα την “επανέναρξη της κυκλοφορίας” σε αυτή τη μεγάλη θαλάσσια οδό που αποκλείστηκε για σχεδόν μια εβδομάδα από ένα γιγαντιαίο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων, το Ever Given.

“Ο ναύαρχος Οσάμα Ράμπια, ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, κήρυξε την επανάληψη της διέλευσης των πλοίων μέσα από τη διώρυγα”, ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα η SCA.

Νωρίτερα:

Μπλόκαρε και πάλι η Διώρυγα του Σουέζ, αφού οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν επιτρέπουν να μετακινηθεί το «Ever Given» και το επανέφεραν σε διαγώνια θέση.

Οι αρχές έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες για να ευθυγραμμίσουν το πλοίο διότι οι ισχυροί άνεμοι έχουν κάνει την επιχείρηση σχεδόν ακατόρθωτη.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ οι αρχές θα συνεχίσουν τις προσπάθειες αργότερα μέσα στην ημέρα εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Νωρίτερα:

Τα ρυμουλκά και τα συνεργεία που εργάζονταν ασταμάτητα μπόρεσαν να απεγκλωβίσουν εν μέρει το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given, που είχε προσαράξει και κλείσει τη Διώρυγα του Σουέζ την 23η Μαρτίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο την εταιρεία Inchcape Shipping.

Δεν είναι όμως σαφές πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της θαλάσσιας οδού.

Το Ever Given, πλοίο με εκτόπισμα 220.000 τόνων, ανήκει στην ιαπωνική Shoei Kisen και το διαχειρίζεται η Evergreen Marine υπό την παναμαϊκή σημαία.

Η προσάραξή του εξαιτίας ριπής ανέμου εν μέσω αμμοθύελλας έκλεισε τη Διώρυγα, με αποτέλεσμα 369 σκάφη που σκόπευαν να τη διαπλεύσουν να αποκλειστούν.

Ειδικά συνεργεία έσκαβαν χθες για να απομακρύνουν μέρος της όχθης της Διώρυγας, στην οποία το φορτηγό είχε προσαράξει διαγώνια, ώστε το σκάφος να μπορέσει να πλεύσει ξανά κανονικά, ανέφερε η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ νωρίτερα χθες.

 

Facebook Comments