Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων

MarketNews

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Yποχωρούν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων σε όλες σχεδόν τις αγορές της Ευρωζώνης. Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι ωστόσο περιορισμένη, καθώς από αύριο ξεκινά η αργία του Πάσχα των καθολικών.

Θετικά επηρέασε τις αγορές ομολόγων το μήνυμα «αποφασιστικότητας» που έστειλε χθες στους επενδυτές η επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Κρ. Λαγκάρντ. Η πρόεδρος της ΕΚΤ «έριξε το γάντι» στους επενδυτές, προκειμένου «να μην προκαλέσουν την πρόθεση της ΕΚΤ να συγκρατήσει το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη σε χαμηλά επίπεδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ P. Lane, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η Κεντρική Τράπεζα, παρά τις θετικές εξελίξεις από το μέτωπο του πληθωρισμού τον Μάρτιο, θα πρέπει να συνεχίσει την «άφθονη» στήριξή της για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Η ΕΚΤ αύξησε τις πωλήσεις των ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος πανδημίας (ΡΕΡΡ) τον Μάρτιο, ωστόσο ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος - για την ώρα τουλάχιστον - παραμένει αμετάβλητος στο 1,350 τρισ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, αρνητικό κλίμα δημιουργούν στην αγορά τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσαν η Γαλλία χθες το βράδυ και η Γερμανία σήμερα, προκειμένου να αναχαιτίσουν το τρίτο κύμα της πανδημίας.