Οι ευνοϊκές προβλέψεις του ΔΝΤ ενίσχυσαν τα ομόλογα

MarketNews

Οι ευνοϊκές προβλέψεις του ΔΝΤ ενίσχυσαν τα ομόλογα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη. Στην αγορά επικράτησε σήμερα κλίμα αισιοδοξίας για ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας γεγονός που ευνόησε κατά κύριο λόγο τα χρηματιστήρια.

Στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος συνέβαλαν οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Το ΔΝΤ αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις τους για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, εκτιμώντας ότι το ΑΕΠ θ΄αυξηθεί με ρυθμό 6% φέτος, έναντι 5,5% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, ο οποίος είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από τη δεκαετία του ΄70. Η σημαντική αυτή επίδοση αποδίδεται στα προγράμματα δημοσιονομικής στήριξης που εφαρμόζουν όλες οι ανεπτυγμένες χώρες, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας και την υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 3,3% τη χρονιά που μας πέρασε.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 0,19% και του 15ετούς το 1,19%.