Η Kia αποκαλύπτει το ηλεκτρικό EV6

Σάλτας Νίκος

Η Kia αποκαλύπτει το ηλεκτρικό EV6, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv
Η Kia αποκαλύπτει τις πρώτες εικόνες του εξωτερικού και εσωτερικού σχεδιασμού του EV6, του πρώτου αποκλειστικού ηλεκτρικού οχήματος μπαταρίας (BEV) με χρήση πλατφόρμας E-GMP, πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του.

Το EV6 σχεδιάστηκε σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United», η οποία εμπνέεται από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στη φύση και στην ανθρωπότητα. Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του σχεδιασμού υπάρχει μια νέα οπτική ταυτότητα που δημιουργεί θετικές δυνάμεις και ενέργεια, με διαφορετικούς συνδυασμούς από αιχμηρά στιλιστικά στοιχεία και ανάγλυφα σχήματα.

Διαθέτοντας ένα ξεχωριστό, εμπνευσμένο από crossover, σχεδιασμό και βασισμένο στη νέα πλατφόρμα E-GMP (Electric-Global Modular Platform), το EV6 είναι το πρώτο αποκλειστικό BEV της Kia που  είναι εμπνευσμένο από τη νέα φιλοσοφία σχεδιασμού, η οποία εκφράζει τη μετάβαση της Kia στην ηλεκτροκίνηση.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του EV6 είναι μια ισχυρή έκφραση του «Power to Progress». Στο μπροστινό μέρος, τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας ξεχωρίζουν από μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση. Αποτελούν μέρος του «Digital Tiger Face» του αυτοκινήτου, μια εξέλιξη του σχεδιασμού που προκαλεί το πνεύμα της μάσκας «Tiger Nose» («Tiger Nose Grille») της Kia για την ηλεκτροκίνητη εποχή. Ο σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων περιλαμβάνει ένα «διαδοχικό» μοτίβο. Χαμηλότερα υπάρχει μία εισαγωγή αέρα που οπτικά διευρύνει το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου τονίζοντας την τεχνολογική του εικόνα. Ένα σημαντικό στοιχείο προηγμένης τεχνολογίας είναι πως ο αέρας διοχετεύεται και κάτω από το επίπεδο δάπεδο για βέλτιστη αεροδυναμική.

Όπως αρμόζει σε ένα ξεχωριστό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ο εσωτερικός σχεδιασμός ευνοείται από την ειδική πλατφόρμα E-GMP της Kia, η οποία προσφέρει αυξημένο χώρο σε σύγκριση με τα προηγούμενα EV της μάρκας. Ο εσωτερικός σχεδιασμός του EV6 χαρακτηρίζεται από μία καινοτόμο εκμετάλλευση των χώρων, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία παραμονής στην καμπίνα.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του νέου εσωτερικού είναι μια high-tech κυρτή οθόνη υψηλής ευκρίνειας με απεικόνιση και της πλοήγησης (AVN

Κάτω από την οθόνη AVN, οι επιβάτες ελέγχουν τις ρυθμίσεις HVAC (θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού) χρησιμοποιώντας απτικούς «διακόπτες», ενώ κάτω από αυτό το πάνελ, το ταμπλό κλίνει προς τα εμπρός του αυτοκινήτου, δημιουργώντας μια αίσθηση ευρυχωρίας για τις εμπρός θέσεις των επιβατών.

Τα καθίσματα είναι λεπτά, ελαφρά και σύγχρονα, επενδυμένα με σύγχρονες οπτικά επενδύσεις που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα πλαστικά, τα οποία δημιουργούν μια ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια στην καμπίνα.

Η επίσημη πρεμιέρα του EV6 θα γίνει, κατά τη διάρκεια της ειδικής διαδικτυακής παρουσίασης την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021.