Πένθος για την οικογένεια του στίβου και του ελληνικού αθλητισμού για την απώλεια του Βασίλη Σεβαστή, που πέθανε σήμερα, Πέμπτη 8 Απριλίου.

Ο εκλιπών διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρόσφατα είχε εκλεγεί εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Στίβου στην ΕΟΕ. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, καθώς είχε προσβληθεί από κορονοϊό.

Ο Βασίλης Σεβαστής γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 27 Μαΐου 1949 και υπήρξε πρώην πρωταθλητής στίβου (Δέκαθλο), καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής στίβου και αθλητικός παράγοντας.

Από το 1997 έως το 2011 ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας και από το 2012 γενικός γραμματέας της, ενώ θήτευσε και σε άλλες διοικητικές θέσεις.

Ο Βασίλης Σεβαστής μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα (Ρόδο, Κάλυμνο]) και από μικρός (1967) ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (υπήρξε αθλητής του Πανιωνίου) χάρις στο μεγάλο του ύψος (1,92 μ.) και τα φυσικά του προσόντα. Επί 15 έτη ηγήθηκε του ελληνικού αθλητισμού υπηρετώντας ως Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ (αργότερα Γεν. Γραμματέας), ενώ κατά καιρούς θήτευσε και σε άλλες διοικητικές θέσεις.

 

Facebook Comments