Μη αναμενόμενα στοιχεία και κοφτές απαντήσεις περιελάμβανε η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού σε ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου στη Βουλή.

Η Λίνα Μενδώνη όχι μόνο πρόσαψε εμμονή στο πρόσωπό της αλλά εξήγησε αναλυτικά και για τις δήθεν πινακίδες και τα… τσιμέντα του Κορρέ. Το αποκορύφωμα όμως ήταν όταν στο τέλος της ομιλίας της ενημέρωσε ότι θα μπουν πινακίδες στην Ακρόπολη, όχι όμως με το όνομα της. Πινακίδα με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα, στο σημείο από το οποίο κατάφεραν να προσπελάσουν την Ακρόπολη.

Τα κεντρικά σημεία της απάντησης της Λίνας Μενδώνη:

«Η εμμονή σας στο πρόσωπό μου δε μου προκαλεί έκπληξη. Αντίθετα, μπορώ να πω ότι χαίρομαι. Χαίρομαι, γιατί όταν εμείς εργαζόμαστε συστηματικά για την αύξηση των πόρων για έργα Πολιτισμού μέσω δωρεών και χορηγικών συμβάσεων, εσείς επιλέγετε να ασχολείστε με «δήθεν» πινακίδες.

Ωστόσο, όσο και αν επιδιώκετε συστηματικά να υποβαθμίζετε την ποιότητα του πολιτικού λόγου, είναι αδιανόητο, να καπηλεύεσθε και να εργαλειοποιείτε -για τις μικροπολιτικές σας σκοπιμότητες- τα μνημεία.

Ολοκληρώνω επισημαίνοντάς σας, ότι στα δικά μας έργα στην Ακρόπολη -στον ανελκυστήρα, στον φωτισμό, στα αντιπλημμυρικά και υδραυλικά έργα, στην συνολική αντικεραυνική προστασία, στις διαδρομές, στην εκπόνηση της μελέτης τρωτότητας- η κυβέρνησή σας έχει να αντιπαραθέσει τις προσβλητικές εικόνες των ΑμεΑ επί του μονίμως χαλασμένου αναβατορίου, τα δεκάδες κατάγματα ετησίως στις παλαιές οδεύσεις και τους τραυματισμούς εργαζομένων και επισκεπτών την άνοιξη του 2019 από την πτώση κεραυνού στην Ακρόπολη, την οποία είχατε εγκαταλείψει χωρίς καν να έχετε ενδιαφερθεί για την στοιχειώδη αντικεραυνική θωράκιση.

Κυρία Αναγνωστοπούλου, για να τελειώνουμε, είναι κρίμα η μικροπολιτική σας να μη σας αφήνει να χαρείτε ένα έργο που το χαίρεται πολύς άλλος κόσμος. Και είναι κρίμα η αξιωματική αντιπολίτευση να μετατρέπεται σε στήλη παραπολιτικών. Κλείνοντας, για να μην λέτε πάλι ότι δεν σας ενημέρωσα, σας λέω ότι στην Ακρόπολη, στη βόρεια κλιτύ, θα αναρτηθεί μία πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα, στο σημείο από το οποίο κατάφεραν να προσπελάσουν την Ακρόπολη.

Γιατί η μακρά ιστορική διάρκεια, η μεγάλη διαχρονία, αυτού του τόπου πρέπει να αναγνωρίζεται και να τιμάται.»

Facebook Comments