Με τον τίτλο «Θέλεις να κάνεις εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Μόσχα; Πώς οι Γερμανοί εμβολιάσθηκαν με το Sputnik-V», η ρωσική υπηρεσία της Deutsche Welle, σε ανταπόκρισή της από την Μόσχα, γράφει ότι από τα μέσα Απριλίου στην Μόσχα φθάνουν με οργανωμένα γκρουπ Γερμανοί πολίτες για να εμβολιασθούν.

Επισημαίνει μάλιστα ότι παρότι στην παρούσα χρονική περίοδο τα ταξίδια ξένων στην Ρωσία για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, τυπικά αποκλείονται, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν εμπόδια για κάτι τέτοιο.

Ο πρώτος δημόσιος εμβολιασμός ξένων έγινε σύμφωνα με την ανταπόκριση του γερμανικού μέσου σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Μόσχας. Ο ανταποκριτής τη DW συναντήθηκε μ’ ένα ζευγάρι Γερμανών που έφθασε αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας στις 16 Απριλίου μαζί με άλλους 50 Γερμανούς πολίτες τους οποίους υποδέχθηκαν δεκάδες κάμερες γερμανικών και ρωσικών τηλεοπτικών δικτύων. Το ζεύγος των Γερμανών δικηγόρων από το Αμβούργο έφθασε στην Μόσχα μέσω του παραρτήματος της νορβηγικής εταιρείας World Visitor.

Το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού εμβολιασμού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V φθάνει τα 2.300 ευρώ. Βασικά οι Γερμανοί που θέλουν να εμβολιασθούν πληρώνουν 1.999 ευρώ για το τουριστικό πακέτο εμβολιασμού, το οποίο περιλαμβάνει, δύο ξεχωριστά ταξίδια στην Μόσχα (ένα για την πρώτη και ένα για την δεύτερη δόση του εμβολίου ) με διαφορά τριών εβδομάδων το καθένα, την τριήμερη διαμονή στο ξενοδοχείο, το κόστος της βίζας και τις υπηρεσίες του μεταφραστή. Ωστόσο τα εμβόλια πληρώνονται ξεχωριστά. Το ίδιο το εμβόλιο, όπως λένε οι διοργανωτές είναι δωρεάν ακόμη και για τους ξένους. Όμως οι υπηρεσίες του γιατρού ο οποίος θα εξετάσει τον άνθρωπο που θα εμβολιασθεί και θα του κάνει το εμβόλιο κοστίζουν 300 ευρώ (περίπου 27.000 ρούβλια).

Facebook Comments