Πράσινο φως από το Συνταγματικό Δικαστήριο για την επικύρωση του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης

MarketNews

Πράσινο φως από το Συνταγματικό Δικαστήριο για την επικύρωση του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας έδωσε το πράσινο φως για την επικύρωση του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αιτιολογώντας σε ανακοίνωσή του την απόφαση το δικαστήριο τονίζει ότι η αίτηση για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων δεν είναι ούτε «εκ των προτέρων μη αποδεκτή και ούτε προδήλως αβάσιμη». Οι δικαστές αναγνωρίζουν, ότι οι αιτούντες ανέδειξαν την «πιθανότητα» το νομοσχέδιο να παραβιάζει το γερμανικό σύνταγμα.

Παράλληλα όμως επισημαίνουν ότι μετά από μια «συνοπτική εξέταση» των επιχειρημάτων καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «με πολύ μεγάλη πιθανότητα» το νομοσχέδιο δεν έρχεται σε αντίθεση με το σύνταγμα. Σταθμίζοντας τις συνέπειες που θα έχει η απόφαση τους, οι δικαστές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι αρνητικές συνέπειες θα είναι πιο λίγες αν απορρίψουν την αίτηση για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων.