Σχεδόν 4 φορές καλύφθηκε το πράσινο ομόλογο της Mytilineos - Έκλεισε το βιβλίο

MarketNews

Σχεδόν 4 φορές καλύφθηκε το πράσινο ομόλογο της Mytilineos - Έκλεισε το βιβλίο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με υπερκάλυψη σχεδόν κατά 4 φορές και επιτόκιο 2,25 % έκλεισε το βιβλίο προσφορών για τις ομολογίες ύψους 500 εκατ. ευρώ που εξέδωσε η «Μυτιληναίος». Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας οι προσφορές από Έλληνες και ξένους επενδυτές διαμορφώθηκαν στο 1,8 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για πράσινες ομολογίες, τα έσοδα από τις οποίες θα διατεθούν κατά κύριο λόγο για τη χρηματοδότηση επενδύσεων της εταιρείας στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της κυκλικής οικονομίας με έμφαση την παραγωγή "πράσινου" αλουμινίου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το βιβλίο έμεινε ανοιχτό για διάστημα μικρότερο από 24 ώρες ενώ το road show για την έκδοση διήρκησε δύο ημέρες. Στην επιτυχία της έκδοσης, πρόσθεταν, συνέβαλαν οι θετικές εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης τόσο για τις ομολογίες όσο και για την εταιρεία.

Πρόταση για έκδοση ομολογιών ύψους 500 εκατ. ευρώ με λήξη το 2026 ανακοίνωσε απόψε η Μυτιληναίος. Το ομόλογο έχει διάρκεια 5,5 ετών.