✔️Αποδεδειγμένα πλέον δεν τα πήγε καθόλου καλά στην διαχείριση της πανδημίας. Οι Ασιάτες μας έβαλαν τα γυαλιά και συνεχίζουν την ζωή τους κανονικά.

✔️Όταν η Κίνα έφτιαχνε νοσοκομείο 10.000 θέσεων αποκλειστικά για κόβιντ μέσα σε μόνο 10 μέρες,  οι δικοί μας συζητούσαν και παζάρευαν για το ύψος της οικονομικής βοήθειας. Λες και ήταν το πρωτεύον εκείνη την στιγμή.
Φυσικά όχι μόνο νοσοκομεία επιπλέον δεν έφτιαξαν αλλά ούτε καν αντίσκηνα!
Και μετά απορούν γιατί ο κόσμος είναι σκεπτικιστής απέναντι στις “σωτήριες” προθέσεις των κρατών και της ένωσης.

✔️Κατάφεραν να γελάνε όλοι με το καθεστώς των μετακινήσεων. Πήγαινες πιο εύκολα σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη ή ακόμα και στο Ντουμπάϊ παρά στο περίπτερο για τσιγάρα. Μετά από το κράξιμο το μάζεψαν αλλά ήταν ήδη αργά.

✔️Τον Οκτώβριο του 20 βγήκαν όλοι μαζί να τονίσουν την αναγκαιότητα να μην ξαναγίνουν  πανευρωπαϊκά lockdown  και μετά από 15 μέρες τα ξεκίνησαν.
Πως αλλάζουν τα επιστημονικά δεδομένα τόσο γρήγορα όμως βρε παιδί μου …
Και ύστερα εξανίστανται για την έλλειψη αξιοπιστίας από την πλευρά των πολιτών.

✔️Εν μέσω πανδημίας μας αποχαιρέτησε και ένα από τα πιο ισχυρά μέλη της. Το Brexit ολοκληρώθηκε εν μια νυκτί ξεπερνώντας όλα τα τεράστια προβλήματα μεταξύ των δυο πλευρών που χρόνιζαν. Δεν ακούσαμε παρά ελάχιστες συζητήσεις, αναλύσεις  και άρθρα για κάτι τόσο σημαντικό. Ίσως επειδή  “έτυχε” η ανακοίνωση  της ανακάλυψης των εμβολίων μια-δυο μέρες μετά.

✔️Στο θέμα του εμβολιασμού εκτός από την διαπραγμάτευση τραγέλαφο με τις φαρμακευτικές εταιρείες μας ξεπέρασαν σε ρυθμό εμβολιασμού όχι μόνο το απολωλό πρόβατο (Η Βρετανία που υποτίθεται ότι δεν θα είχε ούτε σερβιέτες μετά την φυγή από το μαντρί) όχι μόνο το σοβαρό κράτος του  Ισραήλ αλλά ακόμα και η Χιλή και η Σερβία!

✔️Την ίδια ώρα που οι πολίτες της αγκομαχούσανε μέσα στην οικονομική δυσπραγία και ένα τεράστιο άγχος για το μέλλον τους πλάκωνε, τα επιδόματα προς τις “ευπαθής” ομάδες των μεταναστών συνεχίζονταν ακάθεκτα όπως και η μη συμμόρφωση τους σε οποιοδήποτε μέτρο πρόληψης. Να το βλέπεις και να τραβάς τα μαλλιά σου από αγανάκτηση.

✔️Και μετά από όλα αυτά ενώ θα ήταν το απόλυτα λογικό να ενισχυθούν οικονομικά οι χιλιάδες επιχειρήσεις και τα εκατομμύρια των εργαζομένων που επλήγησαν από την πανδημία έτσι ώστε να επανακτήσουν την διεθνή ανταγωνιστικότητα τους μαθαίνουμε ότι η όποια βοήθεια θα κατευθυνθεί προς συγκεκριμένους μόνο τομείς (κυρίως πράσινη ανάπτυξη) περνώντας φυσικά μέσα από τα καθιερωμένα γραφειοκρατικά γρανάζια του ευρωπαϊκού μηχανισμού χαρτογιακάδων.

Δεν ξέρω τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους εκεί στις Βρυξέλλες αλλά αν δεν αλλάξουν τακτική είναι σίγουρο ότι σε λίγα χρόνια οι εθνικιστές και δήθεν ακροδεξιοί τύπου Όρμπαν και Λεπέν θα τους φαίνονται οι πιο ήσυχοι και συνεργάσιμοι ηγέτες.

Θα είναι πολλά βήματα προς τα πίσω η διάλυση της Ένωσης (και όσα κατακτήθηκαν χάρη σε αυτήν)  που χτίστηκε με το αίμα των προγόνων όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Facebook Comments